1 haftadır TurkNet servis sağlayıcıda internet alınamıyor

MRainb0w

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3-10105F - 16GB Ram - 1660Ti
1 haftadır internetim yok ve TurkNet devamlı olarak beni oyalıyor. İlk başta altyapı problemi dediler şimdi ise modeme IP ulaşmıyor deniliyor. Türk Telekom saha ekipleri sözde çalışıyormuş ve inceliyormuş ve hala bana 36 saat diyorlar. Kısacası ben bu durumdan sıkıldım, modemimin IP almasını nasıl sağlarım acaba?

Hocam problem şu ki gerçekten altyapısal bi sorun varsa diye de düşünüyorum tam emin de olamıyorum TurkNet net cevap vermediği için.
Alt yapı Türk Telekom'a mı ait yoksa Vodafone, TurkNet'e falan mı?
Türkiyenin büyük oranda alt yapısı Türk Telekom'a ait. Siz anlaşmayı TürkNet'le yapsanız bile aslında Türk Telekom'un altyapısını kullanıyorsunuzdur herhalde. Bundan dolayı da işlem yapmaları uzuyor çünkü işlemleri kendileri değil Türk Telekom yapıyor. Hatta bazı modemlerde bulunan Vodafone simgeleri, direkt Türk Telekom simgelerinin üzerine yapıştırılıyor. Kablolar da öyle.

VDSL mi fiber mi kullanıyorsun?
Fiber kullanıyorum.

Hocam Türk Telekom altyapısına ait TurkNet kullanıyorum bunun her şeyin farkındayım ama canımı sıkan durum oyalamaları ve arayıp adam akıllı bilgi vermemeleri.

Fiber kullanıyorum.

Hocam Türk Telekom altyapısına ait TurkNet kullanıyorum bunun her şeyin farkındayım ama canımı sıkan durum oyalamaları ve arayıp adamakıllı bilgi vermemeleri.

ONT cihazında loss ışığı yanıyor mu?

ONT cihazında loss ışığı yanıyor mu?
Modem üzerinde Internet kırmızı ışık yanıyor sürekli, ONT cihazında IOSS ışığı kırmızı yanıp sönüyor.

Modem üzerinde Internet kırmızı ışık yanıyor sürekli, ONT cihazında iOSS ışığı kırmızı yanıp sönüyor.

Fiber kabloda problem olabilir. Siz yine de modemin ve ONT cihazının kablolarını çıkarıp tekrar takın. Olmazsa mecburen ekipleri beklemeniz lazım.

Fiber kabloda problem olabilir. Siz yine de modemin ve ONT cihazının kablolarını çıkarıp tekrar takın. Olmazsa mecburen ekipleri beklemeniz lazım.
Hocam kablolar modeme ve ONT cihazına yapışmış gibi sanki çeksem bile çıkmıyor gibi ne yapabilirim?

Hocam kablolar modeme ve ONT cihazına yapışmış gibi sanki çeksem bile çıkmıyor gibi ne yapabilirim?

O zaman hiç ellemeyin. ONT cihazında loss ışığının kırmızı yanıp söndüğünü belirtin. Onlar yüksek ihtimalle ekip yollar. Burada konu açarsanız daha iyi yardımcı olabilirler.

Gelişmeleri bildirin.

Çok teşekkür ederim hocam burada da konu açarım şimdi.

@Einstein Hocam bugün ekipler geldi ilk başta eve baktılar sonra aşağıya baktılar bilgilendirmeden binayı terk ettiler sonra aradılar ve sorunun ne olduğunu çözemediler. Koskoca binada Türk Telekom kullanan iki kişiyiz ve binasal bir problem olabilir diyorlar Türk Telekom'a gidip şikayet oluşturabileceğimi söylediler yine yani kısacası net bir bilgi vermediler.

Vodafone Fiber'e geçmeyi düşünüyorum binamızda altyapısı var iyi midir sizce?

Son düzenleme:

Türk Telekom'dan devam edin bence. Komşunuzda sorun var mı? Fiber kabloyu kontrol ettiler mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…