1 kez sınıfta kalınca açığa geçilebilir mi?

hebevnejs

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İlk dönem 3 dersten kaldım, 2. dönem düzeltemeyip kalsam açığa kolayca geçebilir muyum?

H) Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden,
I) Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden
Madde 59 Birinci Fıkrasının a bendi: İki kez sınıfta kalınması durumunda örgün eğitim hakkını kaybettiğini söylüyor.
Öğrencilerden; a) (Değişik:RG-26/3/2017-30019) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim görenlerden ikinci defa sınıf tekrar etme durumuna düşen öğrencilerin kayıtları Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yapılır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı