GreatArcher
Megapat
- Makaleler
- 1
B2 seviyesine 2 yılda ulaşmak oldukça fazla. Daha iyisinin yapılabileceğini düşünüyorum.Teoride yeter, pratikte yetmez.
Buyur, başla o halde.B2 seviyesine 2 yılda ulaşmak oldukça fazla. Daha iyisinin yapılabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca benim dil öğrenme hızım önceki mesajlarda görmüşsen eğer hızlıydı.
Arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorum. Belgelerde gösterilen B2 C1 ile gerçek seviyeniz aynı olmuyor. Gerçek B2 ve C1 için uzun süre çalışmanız gerekiyor. Oturup bütün gün İngilizce çalışacaksanız başka tabii. Ki o şekilde çalışılan ingilizcenin unutulacağını düşünüyorum.
Soruya gelirsek, 1 senede 0'dan B1'e gelinebileceğini düşünüyorum. B1'den b2'ye geçiş de 1 sene sürer. B2'den C1'e geçiş de 1 sene diyelim.
Sizin İngilizce bilmek dediğiniz şey turistlerle iki cümle konuşmak, gerçekten İngilizce biliyorum diyebilmek için birilerinin karşısına çıkıp sunum yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bu da en az C1 demek. C2 zaten native gibi bir şey. Ben testlerde C1-C2 çıkıyorum sertifikam da var, ama konuşmaya çalışsam hala b2'deyim. Öyle kolay öğrenilmiyor bir dil.
Şimdiye öğrenmediysen ilgin yok derken ne demek istiyorsun. İngilizce öğrenmenin belli bir yaşı mı var. Saçma sapan konuşmayın. Valla arkadaşlar kimse kırılmasın darılmasın hatta kırılsın umrumda değil, bu tarz yorumlara he diyip geçiyorum valla umrumda bile olmuyor boşuna nefesinizi tüketip yazmayın buraya.Şimdiye öğrenmediysen (iyi olmasa da) ilgin yok ya da az demek.. İlgi yoksa youtube'tan devamlı video izleyerek öğrenmek zor derim.. Kurs veya ders alabilirsin. Çok gördüm bi hevesle başlıyorlar max 1 hafta sürüyor.. İlgisi olan zaten nasıl öğrenirim demiyor. Sorun orada işte!
Sana bir senede A2-B1 olabilirsin diyoruz nedenini de açıkladım yukarıda sen gidip A2 nedir abartıyorsun insanlar B2 oluyor diyorsun. Zaten sorduğun soru saçma bir yılda ne seviyeye gelirim diyorsun böyle düşünen adam dil öğrenemez. Hala da bir laf atma peşindesin anlayamadım. Ayrıca dil öğrenmenin yaşı da vardır yukarıdaki arkadaş doğru söylüyor. Karşıma bir sınıf alınca 12 yaşındaysa daha hızlı öğreniyorlar 20 yaşındaysa daha yavaş ve az öğreniyorlar. Bu arada sorduğun soru bir yılda hangi seviye olabilirim biz de A2 diyoruz sen gelmişsin şunu yazıyorsun:Şimdiye öğrenmediysen ilgin yok derken ne demek istiyorsun. İngilizce öğrenmenin belli bir yaşı mı var. Saçma sapan konuşmayın. Valla arkadaşlar kimse kırılmasın darılmasın hatta kırılsın umrumda değil, bu tarz yorumlara he diyip geçiyorum valla umrumda bile olmuyor boşuna nefesinizi tüketip yazmayın buraya.
Hayır amacınız burada birilerine laf sokmaksa başka platformlar önerebilirim size. Burası bu tarz şeylerin yeri değil.
Ayrıca ben burada size bir senede B2 olabilir miyim diye sormadım sadece. Adam gibi tavsiye istedim. Yok 1 senede A2 olursun yok yapamazsın abuk sabuk şeyler yazıp duracağınıza düzgünce tavsiye verseniz daha iyi olmaz mı? Tavsiye veremeyecek olan varsa da konudan uzaklaşsın, daha fazla boş yorum kaldıramam.
Boşuna kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın. Başlığı okuyup sadece yorum yapmayın. Konu içeriğini de okumanızı tavsiye ederim. Kanal önerisi istedim. Ayrıca saçma olduğunu düşünüyorsanız yorum yapmak zorunda da değilsiniz hatırlatırım. Konu içeriğini okumadan hazıra konmak da güzelmiş. Sizin yaptığınız sadece eleştiri yapmak yapamazsın demek. Ne bir tavsiye vermişsin ne başka bir şey yapmışsın sadece yapamazsın demişsin başka bir şey yok. Bu arada hala 1 senede A2 olmayı aşırı saçma buluyorum.Sana bir senede A2-B1 olabilirsin diyoruz nedenini de açıkladım yukarıda sen gidip A2 nedir abartıyorsun insanlar B2 oluyor diyorsun. Zaten sorduğun soru saçma bir yılda ne seviyeye gelirim diyorsun böyle düşünen adam dil öğrenemez. Hala da bir laf atma peşindesin anlayamadım. Ayrıca dil öğrenmenin yaşı da vardır yukarıdaki arkadaş doğru söylüyor. Karşıma bir sınıf alınca 12 yaşındaysa daha hızlı öğreniyorlar 20 yaşındaysa daha yavaş ve az öğreniyorlar. Bu arada sorduğun soru bir yılda hangi seviye olabilirim biz de A2 diyoruz sen gelmişsin şunu yazıyorsun:
Ayrıca ben burada size bir senede B2 olabilir miyim diye sormadım sadece. Adam gibi tavsiye istedim. Yok 1 senede A2 olursun yok yapamazsın abuk sabuk şeyler yazıp duracağınıza düzgünce tavsiye verseniz daha iyi olmaz mı?
Tavsiye istiyorsan konunu dil öğrenmek için ne yapmalıyım tarzı açmalısın. Hem suçlu hem güçlü. Alandaki uzman kişilere laf atmak da ayrı güzelmiş.