1 TB HDD + 512 GB SSD vs 2 TB SSD

Yagiz ege

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İNTEL i5 12400f
GIGABYTE h610M H V2 DDR4
16 gb ram
ZOTAC 4060
Merhaba. Benim 1 TB M.2 SSD'li bir bilgisayarım var bu bilgisayarın depolaması artık yetmiyor sizce 512 GB SSD+1 TB hard disk mi almalıyım yoksa 2 TB hard disk mi?
2. el alacağım disklerin sağlıkları ve hızları iyi.

Merhaba. Benim 1 TB M.2 SSD'li bir bilgisayarım var bu bilgisayarın depolaması artık yetmiyor sizce 512 GB SSD+1 TB hard disk mi almalıyım yoksa 2 TB hard disk mi?
Hdd devrini artık bitirmenin zamanı geldi de geçiyor bile, bütçeyi aşmıyorsa ve sağlığı iyiyse her zaman için ssd tercih edin.

512 gb Ssd + 1 Tb Hdd. Hdd'ler hala çok sistem zorlamayan oyunları rahatça depolayıp çalıştırıyor Windows ve ağır oyunlar Ssd'de yüklü olsa yeterli onun için de 1.5 tb Ssd yeterli.

Amaç depolamaksa benim tercihim hdd olur hem daha uzun ömürlü hem daha güvenli arıza durumunda kendi imkanlarınla kurtarma şansın daha yüksek. Ben de depolamak için 2TB hdd kullanıyorum. 20 yıllık hdd lerim bile hala taş gibi.

Ne kadar depolamaya ihtiyacın var bilmiyorum ama aradaki 500 GB fark için SSD'den vaz geçmeye değmez. Ana SSD in dolduğunda birkaç oyunu veya uygulamayı yeni SSD'ye kurup performans düşüklüğü olmadan çalıştırabilirsin.

Şahsen ben 1TB SSD ve 2TB + 3TB HDD kullanıyorum, SSD dolduğunda sorun olmaya başlıyor.

Eğer ki 1 TB SSD almaya bütçen varsa 1 TB SSD al ama bütçen bu seçimleri gerektiriyorsa 512 SSD + 1 TB HDD al.
Ek olarak benimkinde 500 GB SSD + 1 TB HDD vardı 4 yıl oldu HDD sağlığı %0 ama SSD sağlığı %76 hala SSD kullanıyorum.

HDD önerenlerin SSD kullandığından şüpheliyim. Bir kere SSD dolmaya başladığı zaman yavaşlamaz ama HDD yavaşlar. Ayrıca SSD defrag gerektirmez çünkü elektronik depolama yapar, böylece zaman içerisinde hızında eksilme çok çok az olur. Üç kuruş için ileride pişman olmaya değeceğini sanmıyorum, bütçeniz varsa SSD alıp geçin.

Bu da soru mu? SSD. Hem bahsettiğinize göre kapasite, hem de performans olarak HDD'i yerin dibine sokar.

Geri
Yukarı