Çözüldü 1 TB HDD'nin 650 GB gözükmesi normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TRnoMercY

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım internette araştırdım biraz, milletin 1 TB hard diski 931GB gözüküyor. Arkadaş benim 1TB harddiskim var fakat 650 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim ben bu işi?

Çözüm
Bir dakika.

Hocam yeni fark ettim diskin ayrı olan bölümünü de buldum fakat hala nasıl yapacağımı çözemedim, hatayı veriyor hala.
Bak ben sana en başta anlatmıştım, konu içinde yazıyor.

1. Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlangıç düğmesini seçin. Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın.
  2. Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin.
  3. Sabit diskinizdeki ayrılmamış bir bölgeye sağ tıklayın ve ardından Yeni Basit Birim seçeneğini seçin.
  4. Yeni Basit Birim Sihirbazı bölümünde İleri seçeneğini seçin.
  5. Oluşturmak istediğinizi birimin boyutunu megabayt (MB) cinsinden girin veya maksimum varsayılan boyutu kabul edin ve ardından İleri seçeneğini seçin.
  6. Varsayılan sürücü harfini kabul edin veya bölümü tanımlamak için farklı bir sürücü harfi seçip İleri seçeneğini seçin.
  7. Bölümü Biçimlendir iletişim kutusunda aşağıdakilerden birini yapın:
    • Birimi şu anda biçimlendirmek istemiyorsanız, Bu birimi biçimlendirme ve ardından da İleri seçeneklerini seçin.
    • Birimi varsayılan ayarlarla biçimlendirmek için İleri seçeneğini seçin.
  8. Seçimlerinizi inceleyip Son öğesini seçin.
Windows arama çubuğuna Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazıp, sayfasının görüntüsünü atar mısınız ?

Windows arama çubuğuna sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazıp, sayfasının görüntüsünü atar mısınız?

Hocam şu an bilgisayarım yanımda değil öğleden sonra ikindin gibi alacağım geri.
Hocam biraz araştırma yaptım diğer kişilerin bilgisayarında diskleri bölüp farklı bir disk oluşturmuşlar. Benim bilgisayarda sadece hard diskim yani D klasörüm var. Onun yanında bir de SSD yani C klasörüm var. Fakat o SSD zaten ayrı taktığımız bir disk. Yani umarım anlatabilmişimdir çok uzun oldu. Benim D dosyam biçimlendirilip ayrılmış olsaydı onlardaki gibi ortaya farklı dosya çıkması lazım değil miydi? Ancak bende öyle bir dosya yok.

Son düzenleme:
Hocam şu an bilgisayarım yanımda değil öğleden sonra ikindin gibi alacağım geri.
Hocam biraz araştırma yaptım diğer kişilerin bilgisayarında diskleri bölüp farklı bir disk oluşturmuşlar. Benim bilgisayarda sadece hard diskim yani D klasörüm var. Onun yanında bir de SSD yani C klasörüm var. Fakat o SSD zaten ayrı taktığımız bir disk. Yani umarım anlatabilmişimdir çok uzun oldu. Benim D dosyam biçimlendirilip ayrılmış olsaydı onlardaki gibi ortaya farklı dosya çıkması lazım değil miydi? Ancak bende öyle bir dosya yok.

Bölünüp, bölüm oluşturulmamış, harflendirilmemiş olabilir. Yani C, D gibi bu bilgisayara tıklayıp görebileceğiniz bir bölüm olmak zorunda değil.

Anlatsanız yapamaz mıyım?

Bölünüp, bölüm oluşturulmamış, harflendirilmemiş olabilir. Yani C, D gibi bu bilgisayara tıklayıp görebileceğiniz bir bölüm olmak zorunda değil.

Anladım çok sağ olun gerisini halledebilirim sanırım.

Merak ettim baktınız mı? Dediğimiz gibi ayrılmamış alan bulunuyor muydu?

Hocam yapmayı biliyorum, genişlettim her şeyi yaptım fakat bu sefer, bu nesne tarafından yapılmıyor falan dedi tam olarak ne dediğini hatırlayamıyorum kusura bakmayın. Bu uyarı ne anlamadım onu acaba şey yüzünden olabilir mi hocam. Bu hard disk bilgisayarda takılı değil bir alet ile bilgisayara bağlıyorum flaş gibi yakın zamanda takacağım direkt bilgisayara. Onunla alakalı olabilir mi?

Hocam yapmayı biliyorum, genişlettim her şeyi yaptım fakat bu sefer, bu nesne tarafından yapılmıyor falan dedi tam olarak ne dediğini hatırlayamıyorum kusura bakmayın. Bu uyarı ne anlamadım onu acaba şey yüzünden olabilir mi hocam. Bu hard disk bilgisayarda takılı değil bir alet ile bilgisayara bağlıyorum flaş gibi yakın zamanda takacağım direkt bilgisayara. Onunla alakalı olabilir mi?

Hocam galiba araştırdığım kadarı ile birleştirilecek olan iki dosyanın bitişik olması gerekiyormuş bende dediğim gibi ikinci bir dosya yok. Kendisi tek parça ama 650GB.

Hocam galiba araştırdığım kadarı ile birleştirilecek olan iki dosyanın bitişik olması gerekiyormuş bende dediğim gibi ikinci bir dosya yok. Kendisi tek parça ama 650GB.
Ekran görüntüsü atsana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı