1 TB Samsung SSD vs. Crucial P5

Hangi servis o? M.2 PCI-e Express 3.0 girişi her yerde aynıdır. Masaüstü dizüstü fark etmez.

Bir tane notebook servisi.
Monster notebook teknik servis ile konuştum çoğu marka ve modelin uyduğunu söylediler. Ancak Crucial ve Samsung 970 EVO Plus arasında kaldım.
Sanırım bu gidiş ile Samsung alacağım.
İkisi de iyi marka. İki markanında M2/SSD'sini kullanıyorum. Sorun yaşamadım.

Hangisinin hızı ve ömrü daha uzundur?
Bu arada fiyatlarını yazmadım. Kusura bakmayın.
Crucial P5 1TB 3400/3000: 1.543
Samsung 970 EVO Plus 3500/3300: 1.939
Sizce değer mi aradaki farka?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tane notebook servisi.
Monster notebook teknik servis ile konuştum çoğu marka ve modelin uyduğunu söylediler. Ancak Crucial ve Samsung 970 EVO Plus arasında kaldım.
Sanırım bu gidiş ile Samsung alacağım.

Hangisinin hızı ve ömrü daha uzundur?
Bu arada fiyatlarını yazmadım. Kusura bakmayın.
Crucial P5 1TB 3400/3000: 1.543
Samsung 970 EVO Plus 3500/3300: 1.939
Sizce değer mi aradaki farka?

Hazır Amazon'da indirimdeyken al geç derim. EVO Plus ile neredeyse birebir aynı kalitede ürün. Aradaki farka değmez.

Crucial P5'e RAM verince 8000 hızına çıkıyormuş. 16 GB RAM var ne kadar yer?

Teknik olarak sistemin PCIe 4.0 desteklemeden o hızlara çıkamazsın ki desteklemiyor. Optane mantığıyla RAM ile önbellek oluşturma tarzı bir teknoloji kullanılıyorsa çok verimli olacağını düşünmüyorum aksi taktirde oldukça yaygın olurdu.

Teknik olarak sistemin PCI-e 4.0 desteklemeden o hızlara çıkamazsın ki desteklemiyor. Optane mantığıyla RAM ile önbellek oluşturma tarzı bir teknoloji kullanılıyorsa çok verimli olacağını düşünmüyorum aksi taktirde oldukça yaygın olurdu.

Peki Samsung 970 EVO Plus ile Crucial desem hangisini önerirsin?
Ek olarak Samsung ısınıyor mu birazdan alacağım çünkü.

Kararımı verdim dostlar Samsung alacağım. Gerek kalitesinden dolayı, gerek performasından dolayı vs herkese hayırlı geceler. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Son bir şey atladım sanırım en önemli olan soru buydu.
Şu anda kullandığım SSD Samsung mzvLB512HAJQ-00000
  • Yükseklik 22 mm.
  • Genişlik 80 mm.
Alacağım SSD ise:
  • Yükseklik 22 mm.
  • Genişlik 80.15 mm.
0.15mm sorun yaratır mı takarken?

Düz 980 modeli alınmaz, 970 EVO Plus ya da 980 Pro modelleri çok kaliteli. Crucial markasının ciplerini Micron firması üretiyor, oldukça kaliteli ve fiyat olarak da daha uygun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı