1 TB SATA SSD önerisi

Bütçe
1000TL

snowdinner

Femtopat
Katılım
16 Mayıs 2022
Mesajlar
23
Anakart
Asus Prime B450M-K
Merhaba, bütçem şu an için 1k. Bu bütçeyle 1TB SSD bulmak zor biliyorum ama güzel bir SSD bulursam bütçemi esnetebilirim. Anakartımın 1 adet M.2 slotu var ve 500GB'lık SSD takılı. Depolama alanım yeterli gelmiyordu. Önce HDD'lere baktım fakat bu yılda gerek oyun indirirken gerek dosyaları farklı yere taşırken çok yavaş kalıyor diye düşünüyorum. Şu anki bütçemle rahatlıkla 2TB HDD alabilirim, değer mi fikirlerinizi de bekliyorum.

Ek olarak merak ettiğim de bir şey var şu an anakartıma bağlı bir adet SATA SSD bulunmakta, ikincisini takarken sorun yaşar mıyım? Pek bilgim yok da.

Not: Az önce araştırırken bu modeli keşfettim, bildiğim kadarıyla Toshibanın adı kioxia olarak değişti veya firma satıldı.
 
Bende 480 GB'lik Toshiba OCZ var 3 senedir ve bi sıkıntısı olmadı şimdilik. %91 sağlıkta. Tercih edilebilir bir model bana göre.
bende de 240gblık olanı var 2.5 yıldır kullanıyorum. Sağlığı %76 da fakat steamden oyun indirirken düzenli olarak disk kullanımı düşüyor ve indirme sürem artıyor. Görev yöneticisinden baktığımda disk kullanımının %100 olduğunu görüyorum. Sende de aynı şey oluyor mu hiç dikkat ettin mi? sata ssdlerde mi böyle ben uzun yıllardır kullandığım için mi böyle anlamaya çalışıyorum.
1669818351470.png


internetten baktığımda bazı siteler 1 adet bazı siteler 2 adet m2 slotuna sahip olduğunu söylüyor pek anlayamadım olayı
 
bende de 240gblık olanı var 2.5 yıldır kullanıyorum. Sağlığı %76 da fakat steamden oyun indirirken düzenli olarak disk kullanımı düşüyor ve indirme sürem artıyor. Görev yöneticisinden baktığımda disk kullanımının %100 olduğunu görüyorum. Sende de aynı şey oluyor mu hiç dikkat ettin mi? sata ssdlerde mi böyle ben uzun yıllardır kullandığım için mi böyle anlamaya çalışıyorum. Eki Görüntüle 1588996


internetten baktığımda bazı siteler 1 adet bazı siteler 2 adet m2 slotuna sahip olduğunu söylüyor pek anlayamadım olayı
Kendi sitesinde mevcut olduğu yazıyor.
 
bende de 240gblık olanı var 2.5 yıldır kullanıyorum. Sağlığı %76 da fakat steamden oyun indirirken düzenli olarak disk kullanımı düşüyor ve indirme sürem artıyor.
240'lık olan model sıkıntılı diye biliyorum, çoğu kişide sorun olduğunu ve çok hızlı sağlık düşüşü olduğunu görüyordum buradaki konularda.
 

Geri
Yukarı