1 Temmuz 2020 ile devreye girmesi düşünülen SAYE sistemi

@ranto008 Benim bildiğim santral değil saha dolabı baz alıncak. Örnek olarak bizim saha dolabı aşağı yukarı 100 metre uzaklıkta ve modem maksimum 100 Mbps download, 30 Mbps upload değerleri gösteriyordu. Eğer 30 Mbps upload olursa gerçekten iyi olur.
 
@teknoman bu ara FTTB/DSL için uğraşıyorlar. DSL ile 750 Mbps garanti 1Gbps paketler satıyorlar.

Örnek 1-2 kişi gördüm ama net bilgi sahibi olmadığım yanlış bilgilendirme yapmak istemiyorum.

VDSL'de 1 Gbps mi verecekler? Ve saye devreye girecek mi 1 Temmuz'da? Girerse o kadar mutlu olurum ki sonunda yüksek upload diye. Ama ben hala anlamadım saye sistemi tam olarak?
 
DSL'de 1 Gbps mi verecekler? Ve saye devreye girecek mi 1 Temmuz'da? Girerse o kadar mutlu olurum ki sonunda yüksek upload diye. Ama ben hala anlamadım saye sistemi tam olarak?
Hocam araya pandemi girdiği için net süre muhtemelen uzatmıştır diye düşünüyorum.

1 Gbps olayı ise TurkNet'in kendi fiberinin çekip FTTB/xDSL kurduğu binalar için geçerli. TurkNet son 2 aydır bu tip yatırıma yöneldi. Benim gördüğüm 15-20 bina var.
 
1 Temmuz 2020 ile yürütmeye girecek SAYE isminde bir model var.

SAYE sayesinde TurkNet gibi firmalar VDSL destekli saha dolaplarından kullanıcıya YAPA sisteminde olduğu gibi farklı profil ve yüksek upload hızı atayabilecek. Sadece upload değil işin dowland kısmında da aynı yükümler geçerli olacak.

Nasıl YAPA'da olan kullanıcılara alabileceği en yüksek indirme ve gönderme hızı tanımlanıyorsa, SAYE sayesinde FTTC (VDSL) sistemlerde en yüksek hızı tanımlayacak.

İlgili belge;


Kaynak;
Hedef 2071.
 
1 Temmuz 2020 ile yürütmeye girecek SAYE isminde bir model var.

SAYE sayesinde TurkNet gibi firmalar VDSL destekli saha dolaplarından kullanıcıya YAPA sisteminde olduğu gibi farklı profil ve yüksek upload hızı atayabilecek. Sadece upload değil işin download kısmında da aynı yükümler geçerli olacak.

Nasıl YAPA'da olan kullanıcılara alabileceği en yüksek indirme ve gönderme hızı tanımlanıyorsa, SAYE sayesinde FTTC (VDSL) sistemlerde en yüksek hızı tanımlayacak.

İlgili belge;


Kaynak;

Hocam 2 sorum var 1. bu saye sstenmi ne oldu neredeyse 2021 Temmuza geldik 2. sorum saha dolabı dibimde fakat yapa olan santrale uzaklığım 4 km ama aramızda muhtemelen fiber ağ var çünkü şu an ftttc sistemle VDSL kullanıyorum yapaya geçsem sorun yaşar mıyım?
 
Hikaye oldu. Yalan oldu.

4km ötede bulunan YAPA için çabalamayın derim. Hızınız 2-3 Mbps'ya gelir ya da gelmez.

YAPA ilk 200-300 metre içindeyse mantıklı oluyor...

Peki hocam teşekkür ederim bir de şöyle bir sorum var muhtemelen santralden eve kadar gelen kablolar fiber saha dolabında dönüşüyor eğer böyleyse yapa için bir şans olabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı