10.000 TL Bilgisayar Toplama

Adata SU-630 ve JD SSD'ler kronik sıkıntılı diye biliyorum. Ayrıca böyle bir sisteme bence daha sağlam bir kasa tercih edilmeli. İşlemci olarak tabii ki 3700X çok güzel bir seçim lakin bana 2070S için biraz fazla geldi.

İşlemci tercihini, render gibi işlemlerin altından daha iyi kalksın diye 3700X'ten yana kullandım. Kronik sıkıntı nelere yol açar pek bilgili değilim.
RAM'i Dual Channel yapın. Ayrıca SSD konusunda mutlaka Samsung öneririm.

Sepette çıkmamış. 2x16 zaten.
Sonuç olarak yapılmasını önerdiğiniz değişimlerin tamamını bir mesaj halinde yazabilirseniz sevinirim. PC webtekno fiyatıyla böyle ucuza gelebiliyor. Başka türlü 10K bütçeyle bu performansı alabileceğimi sanmıyorum. Eğer varsa yolu beni aşka inandırın lütfen :D

İşlemci tercihini, render gibi işlemlerin altından daha iyi kalksın diye 3700X'ten yana kullandım. Kronik sıkıntı nelere yol açar pek bilgili değilim.

Sepette çıkmamış. 2x16 zaten.

Şimdi RTX teknolojisi güzel fakat bu teknolojiyi akıcı şekilde 2080 Ti ve super kartları tam kullanabiliyor. FPS çok düşüyor diğer kartlarda.SSD iyi olmadığı takdirde sistem geç açılır,donma olur,oyunlar geç açılır.RAM kötü olursa ryzen işlemciden güzel performans alamazsınız.Bence RTX istiyorsanız yeni gelecek RTX 3000 serisi kartları bekleyin derim.

Böyle bir işlemci ve ekran kartı için 16x16 Ram tercih edilebilir bence. Ayrıca bu sisteme XPG bir M2 SSD yakışır. X570 bir anakart da olursa hem ileri yönelik olur hem de OC konusunda önünüzü açar. Tabi bütçenizi ne kadar aşabilirsiniz bilemem.

Şimdi RTX teknolojisi güzel fakat bu teknolojiyi akıcı şekilde 2080 Ti ve super kartları tam kullanabiliyor. FPS çok düşüyor diğer kartlarda. SSD iyi olmadığı takdirde sistem geç açılır, donma olur, oyunlar geç açılır. RAM kötü olursa Ryzen işlemciden güzel performans alamazsınız. Bence RTX istiyorsanız yeni gelecek RTX 3000 serisi kartları bekleyin derim.

RTX teknolojisi Minecraft RTX dışında ilgimi çekmiyor zaten. Yani RTX performansı üzerinde çok da fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum. SSD'nin kullanıcı yorumları olsun, incelemeleri olsun hep iyi yönde olmuş araştırdığım kadarıyla. RAM'lere gelince de 3 ay gibi bir süre sonra Corsair 3600MHz'lik RAM'lerle değiştireceğim. Anakartta sıkıntı olmasın yeter. VRM'ler işlemci için yeter mi? OC performansı nasıl olur?
Böyle bir işlemci ve ekran kartı için 16x16 RAM tercih edilebilir bence. Ayrıca bu sisteme XPG bir M.2 SSD yakışır. X570 bir anakart da olursa hem ileri yönelik olur hem de OC konusunda önünüzü açar. Tabi bütçenizi ne kadar aşabilirsiniz bilemem.

X570 OC performansına yaklaşan bir B450 almak daha mantıklı değil mi? PCI 4.0 veya crossfire/sli kullanmayacağım. Ve 16x16 RAM 256 GB RAM yapıyor o kadar hafızayı ne yapacağım?
Ve AMD 4000 serisi işlemcilerinde zaten soket değiştirecek. Çok da ileriye dönük bir opsiyon değil zaten.

RTX teknolojisi Minecraft RTX dışında ilgimi çekmiyor zaten. Yani RTX performansı üzerinde çok da fazla durmaya gerek yok diye düşünüyorum. SSD'nin kullanıcı yorumları olsun, incelemeleri olsun hep iyi yönde olmuş araştırdığım kadarıyla. RAM'lere gelince de 3 ay gibi bir süre sonra Corsair 3600MHz'lik RAM'lerle değiştireceğim. Anakartta sıkıntı olmasın yeter. VRM'ler işlemci için yeter mi? OC performansı nasıl olur?

X570 OC performansına yaklaşan bir B450 almak daha mantıklı değil mi? PCI 4.0 veya crossfire/sli kullanmayacağım. Ve 16x16 RAM 256 GB RAM yapıyor o kadar hafızayı ne yapacağım?
Ve AMD 4000 serisi işlemcilerinde zaten soket değiştirecek. Çok da ileriye dönük bir opsiyon değil zaten.
Anakart konusunda siz de haklı olabilirsiniz, tercih sizin. Ram olarak 16x16 derken kastım 2x16 idi yanlış anlaşılma olmasın :)

Anakart konusunda siz de haklı olabilirsiniz, tercih sizin. RAM olarak 16x16 derken kastım 2x16 idi yanlış anlaşılma olmasın :)

Ah şu tercih bana kalınca o kadar kurdeşen döküyorum ki. :) Galiba konunun başında olduğu gibi alacağım. Eğer almamam konusundaki tek argüman RAM'ler ise yarın siparişini vereceğim. Kasanın soğutma performansı çok ikilemde bıraktı beni.
Kasanızın hava akışı da kötü onu gözümden kaçırmışım. Kesinlike B450 almalısınız. Soket değiştikten sonra bir fark olmayacak.Dediğim gibi bir sistem kurarken hepsini dengeli kurmak lazım. Sonra tek tek değiştirmek zorunda kalırsınız.

Peki seçenek olarak sunulan Frisby kasa nasıl?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı