Dediğim gibi benimkinde de Hz düşürünce direkt kayboluyorlardı ancak yeni aldığım ürünün tam performansını ilk günden kullanamayacaksam niye o kadar para veriyorum ki? Ancak bu haliyle mutluysanız iade sürecine girmeyin derim çok uzuyor süreç insanın hevesi de kalmıyor sonra. Ekstra tavsiye olarak eğer denemediyseniz Black smearing, input lag gibi şeyleri test edin derim düşük FPS de.
UFO testinde baktım, tepkime hızını "daha hızlı" yaptığımda Black smearing ortadan kalkıyor, ama özel olarak deneyebileceğim bir oyun önerirseniz sevinirim.
Hikayeli oyun oynamıyorsanız sorun olacağını sanmam ama Uncharted veya Assassin's Creed gibi açık ortamları olan oyunlarda deneyenilirsin.
Hikayeli oyun oynamıyorsanız sorun olacağını sanmam ama Uncharted veya Assassin's Creed gibi açık ortamları olan oyunlarda deneyenilirsin.
Hayır ilkinde ölü piksel harici bir sorun yoktu.Farklı bir yöntem denemek istedim ve Şikayetvar'a yazdım, umarım iadeden daha hızlı bir çözüm bulunabilir, monitörün performansı çok iyi olduğundan farklı bir model almak istemiyorum fakat sorunlarını bildikçe daha çok gözüme batıyor, siz 2 kere almıştınız bu monitörü, ikisinde de scan line var mıydı?
Merhaba. 2020 yılından beri AOC C24G1 kullanıyorum fakat artık yaşadığım bir takım parlaklık sorunları ve kronik sorunlardan dolayı monitörü bir akrabamın LG UltraGear 2424GS60F-B model monitörü ile yeni monitör alana kadar takas ettim ve yeni bir monitör almam lazım ki bunu sahibine geri teslim edeyim, bütçem 10K'ya anca çıkar gibi duruyor, artarsa da maksimum 2 veya 3K artabilir taş çatlasa.
2020 yılından beri 27 inç bir monitör istiyorum ve FPS oyunlarına olan merakım arttıkça yüksek Hz'li monitör istemeye de başladım tabii ki, birkaç ay önce RX7900 GRE ekran kartı aldım ve kendisi tam bir 2K ekran kartı, en verimli çalıştığı çözünürlük 2K diyebilirim ve bu yüzden aynı zamanda bir 2K monitör almak istiyorum.
Sizce FPS oyunlarını da sıklıkla oynadığım için 24 inç FHD bir monitör mü almalıyım, yoksa hem FPS hem hikaye oyunlarında 27 inç bir monitörle sorunsuz oynayabilir miyim?
Ayrıca 27 inç almaya karar verirsem 2K almaya param yetmediği durumda FHD alsam kalite kaybı ne kadar olur?
Not: Minimum 240Hz bir monitör istiyorum.
27 inç dediğimi görmediniz sanırım.LENOVO 24,5" LEGION R25f-30 0,5Ms 280Hz FULL HD WLED MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
LENOVO 24,5" LEGION R25f-30 0,5Ms 280Hz FULL HD WLED MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
o zaman değişim istemekte fayda var gibi çünkü siz de biliyorsunuz çok rahatsız ediyor.Hayır ilkinde ölü piksel harici bir sorun yoktu.
O zaman değişim istemekte fayda var gibi çünkü siz de biliyorsunuz çok rahatsız ediyor.
Scan line problemi ile kullanmak saçma olur ancak değişim konusunda firmaların politikası ne bilmiyorum. Ben Amazon'dan aldığım için iki seferde beğenmedim diyerek iade ettim 14 gün yasal hak süresinde ve sorun yaşamadım. Tekrar ediyorum göze ne kadar hoş gelse de bu monitörü çok uygun fiyata gelmedikçe kimseye önermiyorum sorunsuz gelmesi şans işi ve süreç insanı yoruyor. Sorundan kastım da yalnızca panelin getirdiği dezavantajların düzeyi değil kendine has sorunları da var senin de yaşadığın üzere.
Scan line problemi ile kullanmak saçma olur ancak değişim konusunda firmaların politikası ne bilmiyorum. Ben Amazon'dan aldığım için iki seferde beğenmedim diyerek iade ettim 14 gün yasal hak süresinde ve sorun yaşamadım. Tekrar ediyorum göze ne kadar hoş gelse de bu monitörü çok uygun fiyata gelmedikçe kimseye önermiyorum sorunsuz gelmesi şans işi ve süreç insanı yoruyor. Sorundan kastım da yalnızca panelin getirdiği dezavantajların düzeyi değil kendine has sorunları da var senin de yaşadığın üzere.
Bir kere değişim denerim, olmazsa ASUS aqml1a almayı düşünüyorum.
Panelin getirdiği dezavantajlar pek yok bu monitörde. Görüş açıları haricinde ki kavisli olduğu için çok dert değil çok iyi monitör. Bu monitöre fazla bilenmişsiniz. Kendi kulvarındaki 2K 240Hz monitörler arasındaki en iyi modellerden birisi. G3 gibi çöp VA monitörlerden birini kullansanız kim bilir ne kadar bilenirdiniz. Altıüstü değişim yapılacak büyütmeye lüzum yok. IPS alınca sorunsuz geleceğinin garantisini verin gidip IPS alsın. Monitör konularına bakın bir sürü IPS monitörlerle alakalı şikayetler var. Satıcısı hepsiburada/samsung olduğu için oflamaya gerek yok. Değişim konusunda sorun çıkarmazlar.
IPS monitörlerin çoğu Gaming gen, İtopya, İncehesap vb sitelerde satılıyor. Bu tarz firmaların kullanıcıyı nasıl süründürdüğünü anlatmama gerek yok sanırım. Aylarca THH'nin kararını beklersin.
Ayrıca çok uygun fiyata gelmedikçe önermiyorum demişsiniz. Komik çünkü muadil 2K 240Hz monitörler örneğin VG27AQML1A, G274QPX ve 27GR83Q-B gibi monitörler 14K civarında satılıyor. Özellik kısmındaysa G65B kadar dolu değiller. G65B 10-11k civarına sürekli düşüyor. 7-8k civarına böyle kaliteli monitörü rüyanda bile bulamazsın. Zamanında öğrenci indirimiyle vs 9K'ya alabilenler oldu doğru ama, güncel monitör fiyatlarını tekrar gözden geçirmeni öneririm.
Diğer modeller gibi 14-15K'ya satılsaydı hak verebilirdim ama, siz resmen bedava olmasını istiyorsunuz.
Başka modele geçeceksen internetten alma. Sorunsuz geleceğinin garantisi yok. G65B ile değişim yap sorunsuz gelene kadar. 2.seçenek vatana vs gidip elden kontrol ettirerek sorunsuz olan bir monitör al.
Para iadesi vs beklersin sonra gider IPS alırsın yine sorun çıkar sonra uğraş dur. Değişim daha hızlı olur.