10.000 TL monitör önerisi

Bütçe
10000TL

Tabii ki de araştırıp değerlendirmen senin en doğal hakkın. Sonuçta para veriyorsun. Bu monitör bütçesindeki en kaliteli model. Türkçe/yabancı bu monitörle alakalı çok fazla kaynak var zaten. İstersen onların incelemelerine de bakabilirsin. Bu bütçelerde önerdiğim 2 tane IPS monitör daha var. XG27acs ve R27QE. Bir de incelemesi olmayan modeller var. En azından ben görmedim.

Rtings incelemelerine bakmak istersen diye paylaşayım.
Bu TR de satılan G65B'nin 32 inç versiyonunun incelemesi.
Bu versiyon ise best Buy'a özel güncellenmiş sürüm.
XG27acs incelemesi bu da.

Rtings incelemelerini paylaşmamın sebebi puanlama yaparak değerlendirmesi. Ayrıca iyi ve kötü olduğu yanlarla alakalı bilgilerde içeriyor. Daha kolay kıyas yapabilirsin.

Ekstra olarak bu bütçelerde veya biraz üstünde satılan monitörlerinde incelemelerini paylaşayım.

Yaklaşık 1 aydır monitör almaya çalışıyorum ve eğer gözüm hassas diyorsanız Samsung VA panel ben önermem. Benim deneyimime ve yerli yabancı bir sürü insanın yazdıklarına göre bu monitörün hatasız gelmesi şans işi. Burada da gözü kapalı G65B öneriliyor ve ilk bakışta gerçekten güzel. Hatta o yüzden iki kez aynısından aldım ancak ikisi de problemliydi. IPS'e göre VA panelin çok daha kusurlu yönleri olabiliyor bunu anladım. Black smearing, Ghosting, VRR flicker hele PS5 de falan da kullanılacaksa düşük FPS'lerde bu monitör çok üzüyor. Ekstra olarak anladığım kadarıyla bu sadece Samsung'a özgü hala çözülememiş bir hata Scan Line problemi var ve bazı renklerde çizgi ortaya çıkıyor. Bu da kesin olacak diye birsey degil ve çözümleri var(Hz düşürmek) ama saçma bir şey. Kendi açtığım konuda resimlerini atmıştım. G65B'nin kağıt üstündeki vaatleri ve ekstra özellikleri cezbediyor gerçekten ancak anladım ki şansına güvenip iadeler ile uğraşmaktansa IPS alıp büyük ihtimalle kafan rahat şekilde yoluna devam etmek daha iyi. Kendi tecrübeme göre bir yorum yaptım 2 kez aldim ikisi de irili ufaklı sorunluydu ancak hatasız gelme ihtimali de var tabii ki ve o noktada iyi kalite bir monitör hakkını yiyemem.

Aydınlattığınız için çok teşekkürler, açıkçası bu monitörü almak kafama epey bir yatmıştı fakat bu dedikleriniz çok düşündürücü şeyler ve ben bir sorunu gördüm mü kafam çok takılır kendi malımda. Bu yüzden sanırım Curved monitörden vazgeçip daha temiz bir flat IPS monitör almak iyi olacak gibi. Zaten Samsung monitörlerde bu tarz problemleri hep duyardım bu yüzden de çevremdekilere asla aldırmazdım ilk defa böyle kusursuz gibi duran bir model ile karşılaşmıştım ki Samsung galiba yine yapmış yapacağını, sorun çıkma ihtimalı oldukça fazla olan bir modele bir şans ihtimaline tutunup 11k vermek saçmalık olur diye düşünüyorum.

ViewSonic pek iyi bir marka değil, bu paraları verip de azıcık daha ucuz olsun diye bu markayı almak mantıksız olur, arkadaşım da ucuz diye almıştı ve evine gidip baktığımda pek de hoş bir görüntü ile karşılaşmamıştım.

Benim aldığım 32 inç olan model. Yerli forumlara baktığımda 27 inçde sorun yaşayan çok fazla yoktu açıkçası yanlış yönlendirme olmasın. Ama daha ucuz ve popüler o yüzden de olabilir. Dediğim gibi ben o kadar para veriyor isem hatalı kullanmak istemem ancak ölü pikseli bile görmezden gelip kullanan insanlar var. Eğer böyle benim gibi düşünüyorsanız IPS alınabilir benim düşüncem böyle.

Öneriler için teşekkürler, dediğim gibi minimum 240Hz istiyorum, LG benim listemde de var zaten ve LG monitör konusunda çok iyi bir marka zaten onun için kafamdaki listede aslında en başta yer alıyor diyebilirim bu monitör, fiyat olarak biraz tuzlu olsa da sundukları çok iyi, G65B kafama yatmıştı fakat Samsung'un klasik yıllardır çözemediği insanları görmeye başlayınca vazgeçme noktasına geldim çünkü her ne kadar reddetseniz de o problemler hala var ve maalesef problemli çıkma ihtimali biraz fazla, düzgün çıkma ihtimaline tutunup da 11k vermek içimi huzursuz ediyor doğal olarak.

Tabii 32 inç olan belki daha sorunludur bilemem fakat yıllardır Samsung hakkında duyduklarım beni yeterince soğutmuştu, tam ısınmışken yine bir takım problemler duymak iğrendirdi açıkçası. Bence 32 inç modelde olan problemlerin 27 inç olan modelde de olma ihtimali yüksek.

27GR83Q-B'nin fiyatı G65B'den 3.500 TL civarı daha pahalı. G65B hem daha iyi hem de LG'de sorun çıkmayacağının garantisi yok. 10-11K'ya 27GR83Q-B bulabilirseniz tabii. Reddediyorsunuz diyorsunuz ama, onlarca kişiye aldırdım bu monitörü. Çoğunda sorun olmadı. Sorunlu gelende elbet oldu. Kronik sorunlu bir monitör değil. Bunu onlarca kez G65B aldırdığım kişilerin yorumlarına bakarak söyleyebiliyorum. Birkaç kişi sorun yaşadı diye monitörü kronik sorunlu ilan ediyor. Sanki IPS panel alınca sorun çıkmayacağının bir garantisi var gibi.

Mesela Neo G8 kronik scanline sorunlu bir monitör. Bu modeli almayı düşünenlere söylüyorum sorunlu diye. Neo G7 alın bunda kronik değil diyorum. Yani Samsung övücülüğü yaptığım yok.

Pardon nereden çıkardınız G65B'nin LG'den daha iyi olduğunu? LG alıp da sorun yaşayan kimseyi görmedim, ben de LG kullanıyorum şu anda ve hiçbir sorunu olmayan mükemmel bir monitör, Samsung'da yıllardır sorun görüyorum, evet G65B fiyat performans bir monitör ve gayet iyi fakat bu sorun olmadığı anlamına gelmiyor, bu monitörde de scanline problemi olan kişileri gördüm, LG sorunsuz çıkma ihtimalı çok daha fazla olan bir marka, ayrıca daha iyi dediğiniz monitör VA paneli dolayısıyla Fast IPS bir panelden biraz daha fazla gecikme sürelerine sahip, incelemesinde de bunu belirtenler var, elimizde LG'den daha iyi olması için bir sebep yok yani, bir tek fiyatı var o da 2500TL bir fark ve yıllarca kullanılacak bir ürün için gözden çıkarılabilir bir fiyat farkı.

Ben tecrübemi ve yaşadığım sorunları araştırdığım kadarıyla anlattım. Söylediğim şeyler zaten iki tık uzakta bulması zor değil. Yaşamadığım bir şeyi söylemiyorum ama 1 ay monitör alıp iade etmeye uğraştığım için pişmanım. Şu an Dell G2724d aldım hatta yeni kutusunu açacağım umarım ölü piksel vs. sorunu yaratmaz da kafam rahat şekilde kullanabileyim diye dua ediyorum.

Şahsen 240Hz monitör alabiliyorken 165Hz monitör almazdım, ilginç bir tercih olmuş umarım memnun kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…