Bunu kimse söylememiş, herkes bi parça kullanarak takmış, bu parça içerisinden çıkıyor ise güzel fakat konu yine en başa dönüyor siz kendiniz dediniz İPS daha iyi rekabetçi oyunlarda diye.Nasıl VESA desteği yok? Hem Samsung'un sitesinde hem de incelemede olduğu yazıyor?
Eki Görüntüle 2479018
Eki Görüntüle 2479019
Bunu kimse söylememiş, herkes bir parça kullanarak takmış, bu parça içerisinden çıkıyor ise güzel fakat konu yine en başa dönüyor siz kendiniz dediniz IPS daha iyi rekabetçi oyunlarda diye.
Tamamdır, muhtemelen G65B'den yana şansımı deneyeceğim şu anda Samsung Türkiye satıcısı 11.7K fiyata satıyor Hepsiburada'da, fakat aklıma takılan bir olay var RTİNGS bu monitörün Local Dimming performansına 2 vermiş ve bir video ile göstermiş, bölgesel karartma konusunda çok da iyi bir performansı yok sanırsam cihazın.Tamam ben dedim ama, siz hem hikayeli hem de rekabetçi oynayacaksınız. Ben belirli bir ranktan sonrasına IPS öneriyorum. Mesela Valorant'ta yücelik ve üstü iseniz IPS daha mantıklı olur. G65B bir de aşırı hızlı bir monitör. Diğer VA panellerden ayrılıyor. O yüzden bir tık farklı davranıyorum bu monitöre. Karışık kullanım için uygun bu monitör.
Yani çok üst düzey rekabetçi oynamıyorsanız işinizi görür.
Eki Görüntüle 2479024
Yani VA paneller en yavaş panel türü olsa da Samsung'un VA panelleri farklı bir segment. Tamam yine Black smearing var ama, aşırı hızlı olduğu için çok az var. Yani IPS ile G65B arasındaki farkı rekabetçi oyunlarda hissedebilmeniz için immortal falan olmanız lazım. 240Hz de hareket netliği çok iyi çünkü. İstisna gibi düşünebilirsiniz bu monitörü.
Vesa desteği ile kullanan arkadaşlar var.
Eki Görüntüle 2479036North Bayou NB F80 17-30 inç LCD/LED Kol Amortisörlü Vesa Monitör Standı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz North Bayou NB F80 17-30 inç LCD/LED Kol Amortisörlü Vesa Monitör Standı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! North Bayou NB F80 17-30 inç LCD/LED Kol Amortisörlü Vesa Monitör Standı özelliklerini incele, 1.749,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Eki Görüntüle 2479030
Eki Görüntüle 2479037
İPS LG monitörden geçende varmış.
Eki Görüntüle 2479038
Samsung Odyssey G65B alınır mı?
Beğendiniz mi? Ben de uzun süredir araştırıyorum ama bir türlü düşürmüyorlar fiyatları. 10-12K bütçeye alınabilecek tek monitör o kaldı çünkü.🙃 3 kere PC topladım, ülkenin belli dönemlerine denk geldi ama hayatımda bu kadar rezil fiyatlandırmaları ilk defa görüyorum. 3-4 tane satıcıda nedense...www.technopat.net
Tamamdır, muhtemelen G65B'den yana şansımı deneyeceğim şu anda Samsung Türkiye satıcısı 11.7k fiyata satıyor Hepsiburada'da, fakat aklıma takılan bir olay var rtings bu monitörün local dimming performansına 2 vermiş ve bir video ile göstermiş, bölgesel karartma konusunda çok da iyi bir performansı yok sanırsam cihazın.
Yerel karartma kapalı kullanacaksınız. Bu monitör Neo G7 gibi 1196 zone bulundurmuyor. Mesela XG27acs, G274QPX, R27QE vb monitörlerde yerel karartma hiç yok. Bu ayar kapalı olmalı özellik olsun diye koymuşlar. Yani bizde var demek için. Rtings'te bu özellik olduğu için değerlendirmiş.
XG27acs 0 puan almış çünkü özellik yok.
Eki Görüntüle 2479045
Bu da G65B.
Eki Görüntüle 2479046
yerel karartma kapalı.
Oyun modu açık.
Tepki süresi standart.
Renk ayarı standart 25 olarak geliyor, isteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsiniz. Konudaki kullanan arkadaşların yorumlarına göre ayar çekebilirsiniz sizde. Tabii kalibrasyon için alet gerekir. Beyazla yazdığım ayarları uygulamanız şart.
Yerel karartma kapalı kullanacaksınız. Bu monitör Neo G7 gibi 1196 zone bulundurmuyor. Mesela XG27acs, G274QPX, R27QE vb monitörlerde yerel karartma hiç yok. Bu ayar kapalı olmalı özellik olsun diye koymuşlar. Yani bizde var demek için. Rtings'te bu özellik olduğu için değerlendirmiş.
XG27acs 0 puan almış çünkü özellik yok.
Eki Görüntüle 2479045
Bu da G65B.
Eki Görüntüle 2479046
yerel karartma kapalı.
Oyun modu açık.
Tepki süresi standart.
Renk ayarı standart 25 olarak geliyor, isteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsiniz. Konudaki kullanan arkadaşların yorumlarına göre ayar çekebilirsiniz sizde. Tabii kalibrasyon için alet gerekir. Beyazla yazdığım ayarları uygulamanız şart.
Umarım sorunsuz gelir. İncelemesini de yaptım bakmak istersin diye paylaşıyorum.Başka bir monitör araştırmadan bunu alacağım o zaman sizi dinleyip bir şans vereceğim, umarım sorunsuz gelir ve mutlu bir şekilde kullanırım.
An itibarıyla G65B aldım, umarım sorunsuz gelir, gelince deneyimlerimi paylaşırım.
Umarım sorunsuz gelir. İncelemesini de yaptım bakmak istersin diye paylaşıyorum.
Rehber: Samsung G65B tercih edilir mi?
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...www.technopat.net
Monitör geldi, kurulumu yaptım ve çok minimal bir ışık sızması dışında ölü piksel vs. bir problem yok, renkler ve kontrast gerçekten iyi, çerçeveler biraz fazla kalın, hadi onu sorun etmedim çok ama korktuğum başıma geldi, monitörde scanline problemi var ve özellikle Valorant'ta kendini çok belli ediyor.
Değişim isteyin. Nereden almıştınız?
Bir yandan da iade edip AQML1A alsam mı acaba diye düşünüyorum fakat bir yandan değişim de cazip geliyor bilemedim.Değişim isteyin. Nereden almıştınız?
Hepsiburada'dan resmi Samsung satıcısından aldım fakat bu değişim süreci en az 1 hafta sürecek, heyecanla beklediğim cihaz elime ulaştıktan sonra bir de en az 1 hafta daha bekleyeceğim ki yenisi gelsin.
Bir yandan da iade edip aqml1a alsam mı acaba diye düşünüyorum fakat bir yandan değişim de cazip geliyor bilemedim.