10.000 TL monitör önerisi

Bütçe
10000TL
Bunu kimse söylememiş, herkes bir parça kullanarak takmış, bu parça içerisinden çıkıyor ise güzel fakat konu yine en başa dönüyor siz kendiniz dediniz IPS daha iyi rekabetçi oyunlarda diye.

Tamam ben dedim ama, siz hem hikayeli hem de rekabetçi oynayacaksınız. Ben belirli bir ranktan sonrasına IPS öneriyorum. Mesela Valorant'ta yücelik ve üstü iseniz IPS daha mantıklı olur. G65B bir de aşırı hızlı bir monitör. Diğer VA panellerden ayrılıyor. O yüzden bir tık farklı davranıyorum bu monitöre. Karışık kullanım için uygun bu monitör.
Yani çok üst düzey rekabetçi oynamıyorsanız işinizi görür.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.31.06.71.png

Yani VA paneller en yavaş panel türü olsa da Samsung'un VA panelleri farklı bir segment. Tamam yine Black smearing var ama, aşırı hızlı olduğu için çok az var. Yani IPS ile G65B arasındaki farkı rekabetçi oyunlarda hissedebilmeniz için immortal falan olmanız lazım. 240Hz de hareket netliği çok iyi çünkü. İstisna gibi düşünebilirsiniz bu monitörü.

Vesa desteği ile kullanan arkadaşlar var.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.35.20.03.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.35.35.02.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.36.57.41.png

İPS LG monitörden geçende varmış.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.37.52.17.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.39.12.96.png

Yani boşuna anlatmıyoruz G65B alın diye. Görüntü kalitesi çok iyi.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.41.12.07.png

Son düzenleme:
Tamam ben dedim ama, siz hem hikayeli hem de rekabetçi oynayacaksınız. Ben belirli bir ranktan sonrasına IPS öneriyorum. Mesela Valorant'ta yücelik ve üstü iseniz IPS daha mantıklı olur. G65B bir de aşırı hızlı bir monitör. Diğer VA panellerden ayrılıyor. O yüzden bir tık farklı davranıyorum bu monitöre. Karışık kullanım için uygun bu monitör.
Yani çok üst düzey rekabetçi oynamıyorsanız işinizi görür.

Eki Görüntüle 2479024

Yani VA paneller en yavaş panel türü olsa da Samsung'un VA panelleri farklı bir segment. Tamam yine Black smearing var ama, aşırı hızlı olduğu için çok az var. Yani IPS ile G65B arasındaki farkı rekabetçi oyunlarda hissedebilmeniz için immortal falan olmanız lazım. 240Hz de hareket netliği çok iyi çünkü. İstisna gibi düşünebilirsiniz bu monitörü.

Vesa desteği ile kullanan arkadaşlar var.
Eki Görüntüle 2479036
Eki Görüntüle 2479030
Eki Görüntüle 2479037
İPS LG monitörden geçende varmış.
Eki Görüntüle 2479038
Tamamdır, muhtemelen G65B'den yana şansımı deneyeceğim şu anda Samsung Türkiye satıcısı 11.7K fiyata satıyor Hepsiburada'da, fakat aklıma takılan bir olay var RTİNGS bu monitörün Local Dimming performansına 2 vermiş ve bir video ile göstermiş, bölgesel karartma konusunda çok da iyi bir performansı yok sanırsam cihazın.

Tamamdır, muhtemelen G65B'den yana şansımı deneyeceğim şu anda Samsung Türkiye satıcısı 11.7k fiyata satıyor Hepsiburada'da, fakat aklıma takılan bir olay var rtings bu monitörün local dimming performansına 2 vermiş ve bir video ile göstermiş, bölgesel karartma konusunda çok da iyi bir performansı yok sanırsam cihazın.

Yerel karartma kapalı kullanacaksınız. Bu monitör Neo G7 gibi 1196 zone bulundurmuyor. Mesela XG27acs, G274QPX, R27QE vb monitörlerde yerel karartma hiç yok. Bu ayar kapalı olmalı özellik olsun diye koymuşlar. Yani bizde var demek için. Rtings'te bu özellik olduğu için değerlendirmiş.
XG27acs 0 puan almış çünkü özellik yok.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.44.47.87.png

Bu da G65B.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 14.45.18.23.png

Yerel karartma kapalı.
Oyun modu açık.
Tepki süresi standart.

Renk ayarı standart 25 olarak geliyor, isteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsiniz. Konudaki kullanan arkadaşların yorumlarına göre ayar çekebilirsiniz sizde. Tabii kalibrasyon için alet gerekir. Beyazla yazdığım ayarları uygulamanız şart.

Son düzenleme:
Yerel karartma kapalı kullanacaksınız. Bu monitör Neo G7 gibi 1196 zone bulundurmuyor. Mesela XG27acs, G274QPX, R27QE vb monitörlerde yerel karartma hiç yok. Bu ayar kapalı olmalı özellik olsun diye koymuşlar. Yani bizde var demek için. Rtings'te bu özellik olduğu için değerlendirmiş.

Eki Görüntüle 2479045

Bu da G65B.

Eki Görüntüle 2479046

yerel karartma kapalı.
Oyun modu açık.
Tepki süresi standart.

Renk ayarı standart 25 olarak geliyor, isteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsiniz. Konudaki kullanan arkadaşların yorumlarına göre ayar çekebilirsiniz sizde. Tabii kalibrasyon için alet gerekir. Beyazla yazdığım ayarları uygulamanız şart.

Başka bir monitör araştırmadan bunu alacağım o zaman sizi dinleyip bir şans vereceğim, umarım sorunsuz gelir ve mutlu bir şekilde kullanırım.

Eki Görüntüle 2479045

Bu da G65B.

Eki Görüntüle 2479046

yerel karartma kapalı.
Oyun modu açık.
Tepki süresi standart.

An itibarıyla G65B aldım, umarım sorunsuz gelir, gelince deneyimlerimi paylaşırım.

Son düzenleme:
Başka bir monitör araştırmadan bunu alacağım o zaman sizi dinleyip bir şans vereceğim, umarım sorunsuz gelir ve mutlu bir şekilde kullanırım.

An itibarıyla G65B aldım, umarım sorunsuz gelir, gelince deneyimlerimi paylaşırım.
Umarım sorunsuz gelir. İncelemesini de yaptım bakmak istersin diye paylaşıyorum.

Umarım sorunsuz gelir. İncelemesini de yaptım bakmak istersin diye paylaşıyorum.

Monitör geldi, kurulumu yaptım ve çok minimal bir ışık sızması dışında ölü piksel vs. bir problem yok, renkler ve kontrast gerçekten iyi, çerçeveler biraz fazla kalın, hadi onu sorun etmedim çok ama korktuğum başıma geldi, monitörde scanline problemi var ve özellikle Valorant'ta kendini çok belli ediyor.

Monitör geldi, kurulumu yaptım ve çok minimal bir ışık sızması dışında ölü piksel vs. bir problem yok, renkler ve kontrast gerçekten iyi, çerçeveler biraz fazla kalın, hadi onu sorun etmedim çok ama korktuğum başıma geldi, monitörde scanline problemi var ve özellikle Valorant'ta kendini çok belli ediyor.

Değişim isteyin. Nereden almıştınız?

Hepsiburada'dan resmi Samsung satıcısından aldım fakat bu değişim süreci en az 1 hafta sürecek, heyecanla beklediğim cihaz elime ulaştıktan sonra bir de en az 1 hafta daha bekleyeceğim ki yenisi gelsin.

Bir yandan da iade edip AQML1A alsam mı acaba diye düşünüyorum fakat bir yandan değişim de cazip geliyor bilemedim.

Son düzenleme:
Hepsiburada'dan resmi Samsung satıcısından aldım fakat bu değişim süreci en az 1 hafta sürecek, heyecanla beklediğim cihaz elime ulaştıktan sonra bir de en az 1 hafta daha bekleyeceğim ki yenisi gelsin.

Bir yandan da iade edip aqml1a alsam mı acaba diye düşünüyorum fakat bir yandan değişim de cazip geliyor bilemedim.

Samsung değişim/iade konusunda sorun çıkartmıyor. ASUS'a gecmek sana kalmış. Görüntü kalitesini beğenmediysen geç. Monitörü kullanacak olan sensin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı