10.000 TL sistem toplama

İkinci el olduğunu söylemeyi unuttum kusura bakma. Sıfıra 10-12 bin tlye iyi bir şey alman mümkün değil ama ikinci elde seni gayet memnun edebilecek sistemler bulabilirsin. Risk almaya değer çünkü sıfıra 10 bin tlye alacağın bilgisayarlar çok kötü. Hatta 15-16bin tlye bile sıfır fiyatlı iyi bilgisayarlar yok.

Bence tek tek almaya uğraşma direkt hazır sistem al. 5700 tavsiye etmem imkanın varsa 6000 serisi al. 5700'ler genellikle mining için kullanıldı hatta zamanında daha iyi ekran kartlarını sırf mining için avantajlı olduğu için 5700 ile takas etti insanlar. O yüzden mümkünse 6600 veya 6600XT olursa daha iyi olur. Hatta sistem olarak bilemiyorum ama arc a750'de bulabilirsin temiz.

Bence tek tek almaya uğraşma direkt hazır sistem al. 5700 tavsiye etmem imkanın varsa 6000 serisi al. 5700'ler genellikle mining için kullanıldı hatta zamanında daha iyi ekran kartlarını sırf mining için avantajlı olduğu için 5700 ile takas etti insanlar. O yüzden mümkünse 6600 veya 6600XT olursa daha iyi olur. Hatta sistem olarak bilemiyorum ama arc A750'de bulabilirsin temiz.
5700'lerden daha çok 2070'ler mining için kullanıldı, güç avantajı çok.

İnternette bununla alakalı bir çok reddit paylaşımı vs. gördüm 2025 yılında 5700 her anlamda çok mantıklı gelmiyor. Aradaki çok az fiyat farkıyla 6600XT mantıklı geliyor.

Bence direk 20k verip hazır RX 7600 veya 4060 sistem almak daha mantıklı, ama yok illa ben 10.000 TL ayirdim bu paraya PC istiyorum derseniz toplayalım;

Ram:

Ekran kartı

Kasa: Bugatek BGRGBK USB 3.0 Micro-ATX RGB Bilgisayar Kasası

İşlemci

CPU fan

Anakart ssd ve PSU olarak arkadaşın yukarda attıklarını alın, ben maliyeti daha da düşürmek istiyorum derseniz de direk ekran kartı olarak şunu alabilirsiniz;

Yeni konular

Geri
Yukarı