Arkadaşlar 2 gün önce bir konu açmıştım orası biraz karıştığı ve kafamda daha çok netleştiği için yeni konu açmaya karar verdim.
Önümde bir evlenme süreci olacak ve 3-4 sene (en maximumu) içinde oyun işlerine biraz ara vermem gerekecek bu yüzden extrem bir sistem dizip onun evde yattığını seyretmek istemiyorum. O süreci atlattıktan sonra elimdeki sistemi satıp hayalimdeki sistemi o zaman dizeceğim.
*Elimdeki 4K monitörü bir süre, alacağım kasayla beraber 2K çözünürlükte kullanacağım satıldığında direkt sisteme uygun 2K bir monitör alacağım.
*Sadece oyun oynamak için kullanılacak.
*Render, çizim ya da herhangi bir iş için kullanılmayacak. (Youtube vs.)
*RGB olmasın. (Olmasın derken yani RGB`li ürünler RGB`siz ürünlerle aynı fiyatta değil de daha pahalı ise hiç gerek yok performans görüntüden benim için daha önemli.)
*
GTX 1080 3.500TL /
4.000 TL fikir edinme amaçlı bıraktım sadece linkleri (Sanırım bu bütçeye ancak 1080-2070 belki sığar mı bilmiyorum ama gönlümden geçen 2080
olabilir belki)
*Dizilecek sistem 3-4 sene 2K`da beni götürebilmeli.
*Elimde 2 tane laptoptan çıkma yeni ve çok temiz 750GB`lık 2 tane HDD var onları da kullanabilirim.
*Belirttiğim gibi bütçem 10.000 TL ama 300-500TL aşabilirim.
Her türlü tavsiyeye açığım 10 milyar gereksiz bir masraf olur daha düşük masrafla senin istediğin süreç boyunca aynı performansı yakalayacak bir sistem dizebiliriz derseniz ona da tamamım. Bilmiyorum 2K için yanlış bir bütçe mi ama sizlerin fikir ve tavsiyeleriyle bir yol izleyeceğim.
@199688 @Oreki @Pantheon @Hielaph @FearlyGhost @Silinen üye @rtakak dostlar sizden güzel tavsiyeler bekliyorum