10.000TL Monitörsüz PC Toplama

Nedense konuyu düzenleyemedim ama bilgisayardan bakacağım, bir de monitör harici 750 GB'lık 2 HDD mevcut aslında elimde onları da kullanabilirim ve 15 milyarın benim için extrem olduğunu söylemiştim siz yine de 32GB RAM tercih etmişsiniz onu anlayamadim, konuyu tam okumadınız sanırım. Yine de teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedense konuyu düzenleyemedim ama bilgisayardan bakacağım, bir de monitör harici 750 GB'lık 2 HDD mevcut aslında elimde onları da kullanabilirim ve 15 milyarın benim için extrem olduğunu söylemiştim siz yine de 32GB RAM tercih etmişsiniz onu anlayamadim, konuyu tam okumadınız sanırım. Yine de teşekkür ederim.
32'yi tercih etmemin nedeni bazen PUBG aşırı RAM tüketebiliyor. Sadece PUBG değil farklı oyunlar da bazen aşırı RAM tüketebiliyor ve birkaç sene çok rahat oyun oynamak açısından 32'yi tercih ettim.
Şöyle bir şey yapayım o zaman:
Sistemin Fiyatı: 13.032,89TL

32'yi tercih etmemin nedeni bazen PUBG aşırı RAM tüketebiliyor. Sadece PUBG değil farklı oyunlar da bazen aşırı RAM tüketebiliyor ve birkaç sene çok rahat oyun oynamak açısından 32'yi tercih ettim.
Şimdi daha iyi anladım düşüncenizi. RAM benim için sonra da yükseltilebilir, aynı HDD gibi. Elimde olan HDD`leri kullanıp birkaç ay sonrasında eklemesini yapabilirim. RAM`i de 16 alıp 32'ye yükseltebilirim ama şu an dediğim gibi tutar ne kadar minimumda kalırsa o kadar iyi benim için.
@Pantheon @Hielaph @Oreki @199688 arkadaşlar yanlış mı yaptım bilmiyorum ama başka konular altında çok güzel sistem tavsiyesi veriyordunuz namınızı da çok duydum. Benim konuma da bir el atabilirseniz çok sevinirim merakla tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdi daha iyi anladım düşüncenizi. RAM benim için sonra da yükseltilebilir, aynı HDD gibi. Elimde olan HDD`leri kullanıp birkaç ay sonrasında eklemesini yapabilirim. RAM`i de 16 alıp 32'ye yükseltebilirim ama şu an dediğim gibi tutar ne kadar minimumda kalırsa o kadar iyi benim için.
@Pantheon @Hielaph @Oreki @Realivex arkadaşlar yanlış mı yaptım bilmiyorum ama başka konular altında çok güzel sistem tavsiyesi veriyordunuz namınızı da çok duydum. Benim konuma da bir el atabilirseniz çok sevinirim merakla tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sistemin Fiyatı: 9.908,70
Bana göre 0 HDD her zaman iyidir.
O kadar çok sistem yaptım ki bütçenize göre birini seçersiniz. :)
1080Ti daha performanslı olsa da yeni nesil kartlar çıkınca eski kartlar unclocking yiyor.

16 GB RAM gayet yeterli. 32 GB RAM masrafı yerine daha sağlam bileşenler alınabilir. Bu arada kesinlikle RTX 2080 Ti kullanın. Stoklara girme süreci hakkında bir bilgim yok maalesef.
Konuda önerilen tüm PSU modellerine baktım. Hiçbiri olmamış. Bazıları için kasa olmamış. Bütçe aralığı çok fazla. 4K 60 FPS ve üzeri istiyorsanız RTX 2080 Tİ almanız şart.
Focus Plus önerecektim 50-100 TL fazlaya ama bütçeyi daha fazla aşmak istemedim. Zaten aşağıda belirttim bütçe aşabilirseniz ekleyin diye.

Konuda önerilen tüm PSU modellerine baktım. Hiçbiri olmamış. Bazıları için kasa olmamış. Bütçe aralığı çok fazla. 4K 60 FPS ve üzeri istiyorsanız RTX 2080 Tİ almanız şart.
1. 15K yapabilir diye bir şey belirtmemiş o yüzden en ucuz olarak 2070 koydum 10K'lık sisteme
2. PSU modellerinde o kadar kötü bir şey yok High Power marka PSU bizzat kendim aldım güvenerek

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı