10-12 bin TL mühendislik için laptop önerisi

RAM'i 16 yaptık. SSD'yi 512 GB Samsung PM9A1 yaptık. Kardeşim de teknik makine mühendisliği için istiyordu. Bunu aldık 2 gün önce. Şimdi gelmesini bekliyoruz.

Oyun oynamıyorsa direkt Macbook Air M1 16gb ram modeli.
Mühendislik programları, CPU ve GPU kullanılacak. ARM tabanlı sistemle o iş yürümez. O makineyle anca sağda solda kafede kız tavlarsın başka da iş yapamazsın.

Mühendislik programları, CPU ve GPU kullanılacak. ARM tabanlı sistemle o iş yürümez. O makineyle anca sağda solda kafede kız tavlarsın başka da iş yapamazsın.
Android studio, eclipse, xcode, vscode gibi derleyicileri en stabilite şekilde macOsda kullanırsınız. Çizim yapacaksa orasını bilemem ama cihazın dahili ekran kartı oldukça güçlü. M1 işlemci de piyasadaki en güçlü işlemci konumunda. Ayrıca dizüstü bilgisayarımı karı kız için satın almıyorum.

Apple geliştiricilerle görüşüp dizüstünü şekillendiriyor en temel kanıtı da M1'deki yapay zeka çipleridir. Ülkemizde Apple ürünlerine kızların bayılıp ortaya böyle bir yargının çıkması bu makineyi kız tavlamaktan başka işe yaramayan bir cihaz yapmaz. Belki de siz öyle biçimlendirmiş de olabilirsiniz kafanızda ama ürüne yalan atmayın, insanlara yanlış bilgi vermeyin performansı ortada zaten.

Android Studio, Eclipse, xCode, VS Code gibi derleyicileri en stabil şekilde MacOS'da kullanırsınız.
A. Studio, VS Code vs. kullanmasak stabil değil diyeceğiz ama neyse. Bahsettiklerinin hiçbirisi derleyici değil, editör bu arada. Derleme işi o ürünlerde değil, yanlarında barındırdığı compiler toolchain sayesinde gerçekleştirilir. IDE denen şeyin bir ortam olduğunu, kurulum esnasında yanında harici derleme araçlarını da barındırabilen yapıya dendiğini bilmeden de tavsiye vermeyin, gülerler.

Çizim yapacaksa orasını bilemem ama cihazın dahili ekran kartı oldukça güçlü.
Evet, tek yapmak istediğiniz şey video işlemek ise orta segment birçok kart ile yarışabilir. Ama kayar nokta hesabı yapmak istediğinde veya yüksek poligon kullanılan modelleri işlemek istediğinde o kartın nasıl cortlayacağını izlemek pek istemezsin.

Hele ki hiçbir mühendislik programının ARM tabanlı MacOS'da stabil çalışmadığını ve resmi olarak desteklenmediğini düşünecek olursak ARM Mac verilebilecek en kötü tavsiye olur.

Apple geliştiricilerle görüşüp dizüstünü şekillendiriyor en temel kanıtı da M1'deki yapay zeka çipleridir.
Yapay zeka çiplerini herhangi bir mühendislik programı kullanıyor mu sanıyorsunuz siz? Ek olarak o yapay zeka birimleri şu an görüntü işlemeye yönelik (sınıflama) makine öğrenmesine yardımcı olmaktan başka bir halta yaramıyor.

Son olarak, mühendislik yazılım kodlamaktan ibaret değil.

---
Konu sahibine geleceksek hangisi bütçeni daha rahat ettirecektir bilemem ama iki cihazda mühendislik programlarını kullanırken seni yüz üstü bırakmayacaktır.

HP Pavilion Gaming 15-ec2013nt 434K8EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor 10.200 TL
Game Garaj Tracer 7TN-01 Intel Core i7-10750H 8GB Ram 256GB SSD 15.6" Full HD 144Hz FreeDos RTX3060 Oyuncu Dizüstü Bilgisayar + Çanta Hediyeli | GarajOnline 11.200 TL

Yapay zeka çiplerini herhangi bir mühendislik programı kullanıyor mu sanıyorsunuz siz?
Hayır, fark edemediyseniz söyleyeyim zaten ben de öyle bir şey ne idda ettim ne de dedim zaten. Yazılım çok geniş bir kavram, illaki açıp açamadığı uygulamalar olacaktır ki hâlâ yeni bir işlemci. Ben sadece kız düşürme aracı olarak nitelendirmenize tepki olarak yorumda bulundum. Daha fazla konuyu uzatmaya ve baltalamaya gerek yok, yasak zaten.
@SypeR Kusura bakmayın, ironi olduğunu anlamadım.

Son düzenleme:
Ben sadece kız düşürme aracı olarak nitelendirmenize tepki olarak yorumda bulundum. Daha fazla konuyu uzatmaya ve baltalamaya gerek yok, yasak zaten.
Kız düşürme kısmının ironi olduğunu fark edemiyorsanız zaten tepki vermeniz normal. Sonuna (!) eklemem gerekiyormuş anlaşılan...

Mühendislik işleri için arkadaşıma bilgisayar arıyoruz. Bütçe bu aralıkta. Önerileriniz var mıdır?

Tongfang üretimi ve 95W 3050 Ti ekran kartına sahip, yer yer 90W 2060'a yetişebilmekte. 11800'ün ise mühendislik programları için üzeceğini sanmıyorum. Bende kendi arkadaşıma 11.4 versiyonunu aldım, şimdilik memnunuz.

IMG_20210909_204649.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı