10-12 bin TL'ye monitör dahil sistem toplama önerisi

Bütçe
10-12K

10.000 TL'ye 1080 Ti kartlı sistemler varken neden bu kadar ugrasiyosunuz anlamadım topladığınız sistemden 3 kat iyi performans verir.

1080 Ti biraz şans işidir hatta direkt alınmamalı. Bugün oyun oynatır, yarın bozulur kendiliğinden. Haberiniz bile olmaz bence 1660S'li veya 2000 bin serisi bir kartlı sistem en mantıklısı bu dönemde. Kendim de 1080 Ti ekran kartına sahibim (vram arızalı) çok hor kullanıp ikinci el olarak ekmeği yiyilmiş bilgisayarları veya ekran kartlarını satıyorlar yüksek fiyatlara ve cidden ömürleri bitik kartlar oluyorlar. Satıcı temiz kullanan az oynayan biriyse birkaç yıl idare edebilir ama onun dışında %90 çok hor kullanılmış mining çıkması oluyorlar maalesef.

Çok iyiymiş, eğer dediğiniz gibi 5700 XT'lerdeki kronik sorun yoksa alırım herhalde.

@perseid78 bu arada şu PSU besler mi?

@SEMIKAANCAKIR hocam siz de bilirsiniz ikinci el ekran kartı işlerini bir bakasanız olur mu?

Son düzenleme:
Kardeşim 40.000tl ayarla güzel bi pc yap kendine daha da uğraşma neden; ucuza kaçtıkça ilerde çok sorun yaşarsın, yeni çıkan oyunları oynayamazsın, sistemin bozulur vs gibi bir sürü olumsuzlukla karşılaşırsın, oyun oynama şevkinde gider. Ama iyi bir makinen olursa basar gidersin. En kötü onu upgrade edersin yeni kart vs gibi, ayrıca iyi bir pc ile evden çalışma video edit tasarım vs gibi iş imkanlarına da sahip olabilirsin. Bi abin olarak sana tavsiyem, yarışacağın araba iyi olsun ki geri kalma. Yaş 38 mesleğim 3d ve video animasyon. Bu oyunların haritalarını yapıyorum ;)

Kardeşim 40.000tl ayarla güzel bi pc yap kendine daha da uğraşma neden; ucuza kaçtıkça ilerde çok sorun yaşarsın, yeni çıkan oyunları oynayamazsın, sistemin bozulur vs gibi bir sürü olumsuzlukla karşılaşırsın, oyun oynama şevkinde gider. Ama iyi bir makinen olursa basar gidersin. En kötü onu upgrade edersin yeni kart vs gibi, ayrıca iyi bir pc ile evden çalışma video edit tasarım vs gibi iş imkanlarına da sahip olabilirsin. Bi abin olarak sana tavsiyem, yarışacağın araba iyi olsun ki geri kalma. Yaş 38 mesleğim 3d ve video animasyon. Bu oyunların haritalarını yapıyorum ;)
Birde 2. El vs gibi alışveriş yerine gidip bir mağazadan al ki sorun yaşadığında muhattap bul ve garantisi olsun. bak bu çok önemli!

Kardeşim 40.000TL ayarla güzel bir PC yap kendine daha da uğraşma neden; ucuza kaçtıkça ileride çok sorun yaşarsın, yeni çıkan oyunları oynayamazsın, sistemin bozulur vs gibi bir sürü olumsuzlukla karşılaşırsın, oyun oynama şevkinde gider. Ama iyi bir makinen olursa basar gidersin. En kötü onu upgrade edersin yeni kart vs gibi, ayrıca iyi bir PC ile evden çalışma video edit tasarım vs gibi iş imkanlarına da sahip olabilirsin. Bir abin olarak sana tavsiyem, yarışacağın araba iyi olsun ki geri kalma. Yaş 38 mesleğim 3D ve video animasyon. Bu oyunların haritalarını yapıyorum ;)

Bir de 2. El vs gibi alışveriş yerine gidip bir mağazadan al ki sorun yaşadığında muhatap bul ve garantisi olsun. Bak bu çok önemli!

Konuyu okuyup cevaplarsanız bunları yazmazsınız.
Kardeşine zar zor bilgisayar topluyor, neredeyse 4 katı fark koy güzel topla diyorsunuz, imkan var imkan var, burada bunu yazmanın manası yok.

Çok iyiymiş, eğer dediğiniz gibi 5700 XT'lerdeki kronik sorun yoksa alırım herhalde.

@perseid78 bu arada şu PSU besler mi?

@SEMIKAANCAKIR hocam siz debilirsiniz ikinci el ekran kartı işlerini bir bakasanız olur mu?

Besler hocam, 5700XT güzel karttır kaslidir. Şahsen aynı mimariye sahip 5600XT'yi 1.5 yıldır kullanıyorum 0 hata. Ancak alacaksanız blower model pek sağlıklı olmaz 200+ W çekebilen bir kart çünkü. En azından evoke, Pulse gibi modellere bakın derim.

Besler hocam, 5700XT güzel karttır kaslidir. Şahsen aynı mimariye sahip 5600XT'yi 1.5 yıldır kullanıyorum 0 hata. Ancak alacaksanız blower model pek sağlıklı olmaz 200+ W çekebilen bir kart çünkü. En azından evoke, Pulse gibi modellere bakın derim.
FE harici miningli deniliyor, doğru mudur?

Bence boşuna uzatmayalım konuyu, konu sahibi zaten 10-12K zor ayırdım diyor 40K'lık sisteme gerek yok. Bomboş öneri yapıp fikriniz kabul görmeyince başkalarına sataşmanız hiç mantıklı değil.

Marsa git demiyoruz 40.000 için imkan yaratılır boş boş konuşup benim canımı sıkma yok manası yokmuşta yok bimlemne anaokulu çocuğu musun sen?

Herkesin durumu bir değil tak diye 40k veremiyor herkes. Bütçe 10-12K ise 10-12'dir, 15'e kadar zorla demeni anlarım ama 4 katına zorla demek...

FE harici miningli deniliyor, doğru mudur?

Mining yapan adam her modeliyle yapar ondan kaçar pek yok. İyice test edip almak lazım. 5600XT'yi satarsam bende şahsen Nitro+ 5700XT düşünüyorum.

Herkesin durumu bir değil tak diye 40k veremiyor herkes. Bütçe 10-12K ise 10-12'dir, 15'e kadar zorla demeni anlarım ama 4 katına zorla demek...
Tamam kardeşim 12000 tlyr al 2 gün sonra bozulsun muhattabta bulâma elinde kalsın, bu arkadaşlar daha iyi biliyor ben bilmiyorum sen onları dinle boşver.

Geri
Yukarı