Murat GELGEÇ
Decapat
Daha fazla
Öneriniz için çok teşekkür ederim dikkat edeceğim.Medimartka giderseniz muhtemelen FHD bir 32" kullanacaksınız. Sadece ekranın büyüklüğüne bakın. Karınca gibi görünün piksellere takılmayın, 2K da öyle bir durum yok.
Çok basit bir kural vardır.
Eğer hız aşırtma yapacaksan INTEL tarafından Z serisi AMD tarafından ise X serisi alacaksın bu kadar basittir bu.
ryzen 5 2600x aldım. B450 auros elit model anakart aldim sorun yaşarmiyim.
Yukarıda OC falan bir şey söylenmedi. X olayına girdiniz, bende açıkladım. Elbette bütçesi varsa OC yapacaksa X serisi alması yararına olacaktır. Ancak bazı B450 anakartlar gayet OC için bile yeterli oluyor.
B450 Aorus Elite gibi.
İlerleyen zamanlarda sıvı soğutmada eklemek istiyorum , Ancak OC adına bilgim yok şimdilik .
önümde yaklaşık 1. 5 ay var ve burada sayenizde yavaş yavaş şekilleniyor kuracağım sistem.
Zamanınızı ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Z serisi H110 un OC yapılabilen bir hali kesin yargı verme. B serisi anakartlarda RYZEN işlemcileri OC yapabilirsin. İntel tarafında X,Z serisi alman gerekiyor. Adama boş yere anakart parası çıkartma.
O dediğin olay tüm B serisi anakartlar da yok. Örnek B150 OC olmuyor ama B450 oluyor.
Sadece oyun açısından çok büyük olur ancak ben hem maç hem film dizi hepsini bilgisayarımdan izliyorum ayrıca ileride konsol alırsam sanırım bu ekran onun içinde yeterli olacaktır .
ancak aklıma takılan 1 2 parça var.
Bunlardan ilki ekran kartı , Fiyatı gayet uygun sanırım ama şöyle bir bakınca çok ısınacakmış ve uzun ömürlü olmayacakmış gibi bir izlenim verdi bana
İkincisi ise kasa ve güç kaynağı , Sertifikalı güç kaynağı ancak markası güven vermedi bana
Adamın yazdığını iyice okumanı tavsiye ederim.O dediğin olay tüm B serisi anakartlar da yok. Örnek B150 OC olmuyor ama B450 oluyor.
Bir şeyi ortaya koyduğu yok. OC gerekli bir işlem değildir. Ben 5 sene 4790K kullandım, hiç OC yapmadım. Zaten Ryzen 2600 3.9 GHz otomatik olarak çıkıyor. 2600X ise 4.2 GHz hızlara ulaşıyor. Gayet yeterli hızlar bana kalırsa.2600X gibi bir işlemcinin sistemde olması her şeyi ortaya koyuyor.
Adamın yazdığını iyice okumanı tavsiye ederim.
Bir şeyi ortaya koyduğu yok. OC gerekli bir işlem değildir. Ben 5 sene 4790K kullandım, hiç OC yapmadım. Zaten Ryzen 2600 3.9 GHz otomatik olarak çıkıyor. 2600X ise 4.2 GHz hızlara ulaşıyor. Gayet yeterli hızlar bana kalırsa.
Herhangi bir darboğaz veya uyumsuz parça yok güle güle kullanın.Arkadaşlar en son şöyle bir sistem topladım bir uyumsuzluk dar boğaz söz konusu olurmu yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürlerEki Görüntüle 399799
Arkadaşlar en son şöyle bir sistem topladım bir uyumsuzluk dar boğaz söz konusu olurmu yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürlerEki Görüntüle 399799
Kasa çok kötü. Mesh ön panelli hava alabilen bir kasa tercih edin. ADATA'nın uygun fiyatlı SSD'lerinde ise kronik problem çıktı. Crucial, Samsung gibi markalara yönelmenizi tavsiye ederim.Arkadaşlar en son şöyle bir sistem topladım bir uyumsuzluk veya darboğaz söz konusu olur mu yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Eki Görüntüle 399799