10.750 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Murat GELGEÇ

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Yakın bir zamanda bir sistem toplayacağım. Sistemi sadece oyun amaçlı alacağım. Yayıncı değilim ve maksimum fiyat 10.750 TL. Kendimce ufak bir araştırma ile Sinerji'den sistem topladım. Aslında çok daha uygun fiyata toplanabilir. Hatta bu fiyata RTX 2070 alamam daha mantıklı ancak 1080p full ayarlarda bu kartın fazlasıyla yeterli olduğunu incelemelerde okudum. O yüzden görsel olarak hayal ettiğim bir sistem almak istedim. Sizlerin de yorumlarınız benim için belirleyici olacak. Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
0001.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
398453

10750 lira bütçeli monitörlü sisteminiz hazır.
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Yakın bir zamanda bir sistem toplayacağım. Sistemi sadece oyun amaçlı alacağım. Yayıncı değilim ve maksimum fiyat 10.750 TL. Kendimce ufak bir araştırma ile Sinerji'den sistem topladım. Aslında çok daha uygun fiyata toplanabilir. Hatta bu fiyata RTX 2070 alamam daha mantıklı ancak 1080p full ayarlarda bu kartın fazlasıyla yeterli olduğunu incelemelerde okudum. O yüzden görsel olarak hayal ettiğim bir sistem almak istedim. Sizlerin de yorumlarınız benim için belirleyici olacak. Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.Eki Görüntüle 398435

Öncelikle sisteminizde birtakım yanlışlar gördüğümü belirtmek isterim.

Birincisi Ryzen 5 2600X işlemci almışsanız sisteminizin anakartı X serisi olmalıdır.

İkincisi 10.750 gibi bir bütçeye sizin de belirttiğiniz gibi RTX 2060 yakışmaz RTX 2070 alınmalıdır o bütçeye.

Üçüncüsü bu tamamen öznel bir yaklaşım fakat TN panelli monitörlerin size vereceği tek şey tepki süresidir haricinde renk canlılığı,kalitesi gibi birçok şeyde IPS panellerin çok gerisinde kalır. İkisini bir daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 398453

10750 lira bütçeli monitörlü sisteminiz hazır.

Öncelikle sisteminizde birtakım yanlışlar gördüğümü belirtmek isterim.

Birincisi Ryzen 5 2600X işlemci almışsanız sisteminizin anakartı X serisi olmalıdır.

İkincisi 10.750 gibi bir bütçeye sizin de belirttiğiniz gibi RTX 2060 yakışmaz RTX 2070 alınmalıdır o bütçeye.

Üçüncüsü bu tamamen öznel bir yaklaşım fakat TN panelli monitörlerin size vereceği tek şey tepki süresidir haricinde renk canlılığı,kalitesi gibi birçok şeyde IPS panellerin çok gerisinde kalır. İkisini bir daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Birinci tavsiyeniz için çok teşekkür ederim aslında Ryzen 5 3600 beklemek istiyorum .

İkinci tavsiyeniz en mantıklı olanı bence de kesinlikle değerlendireceğim .

Üçüncü tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim monitör adına bilgim sıfır diyebilirim .

B450 anakartlarda gereken teknolojiler mevcut. Hatta X370 anakartların desteklemediği bazı teknolojileri bile destekliyorlar.
24242.png

SSD değiştirmedim. Böyle de olabilir.

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
B450 anakartlarda gereken teknolojiler mevcut. Hatta X370 anakartların desteklemediği bazı teknolojileri bile destekliyorlar.
Eki Görüntüle 398526
SSD değiştirmedim. Böyle de olabilir.

Çok basit bir kural vardır.

Eğer hız aşırtma yapacaksan INTEL tarafından Z serisi AMD tarafından ise X serisi alacaksın bu kadar basittir bu.

Yukarıda OC falan bir şey söylenmedi. X olayına girdiniz, bende açıkladım. Elbette bütçesi varsa OC yapacaksa X serisi alması yararına olacaktır. Ancak bazı B450 anakartlar gayet OC için bile yeterli oluyor.
B450 Aorus Elite gibi.

Yukarıda OC falan bir şey söylenmedi. X olayına girdiniz, bende açıkladım. Elbette bütçesi varsa OC yapacaksa X serisi alması yararına olacaktır. Ancak bazı B450 anakartlar gayet OC için bile yeterli oluyor.
B450 Aorus Elite gibi.
İlerleyen zamanlarda sıvı soğutmada eklemek istiyorum , Ancak OC adına bilgim yok şimdilik .
önümde yaklaşık 1. 5 ay var ve burada sayenizde yavaş yavaş şekilleniyor kuracağım sistem.
Zamanınızı ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Böyle güçlü bir sisteme 24" Gamepower monitör hiç olmamış bence.
minimum 27" daha kaliteli bir birşey alınabilir.
Marka olarak: AOC, Samsung, MSI, Viewsonic,ASUS...

Monitörler hakkında bilgim yok diyebilirim önerilerinizi dikkate alarak yeni bir sistem topladım yine fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler

Dosya Ekleri

• 0001.jpg
    0001.jpg
    176,2 KB · Görüntüleme: 46
Çok basit bir kural vardır.

Eğer hız aşırtma yapacaksan INTEL tarafından Z serisi AMD tarafından ise X serisi alacaksın bu kadar basittir bu.
Z serisi H110 un OC yapılabilen bir hali kesin yargı verme. B serisi anakartlarda RYZEN işlemcileri OC yapabilirsin. İntel tarafında X,Z serisi alman gerekiyor. Adama boş yere anakart parası çıkartma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı