10.750 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Monitörler hakkında bilgim yok diyebilirim önerilerinizi dikkate alarak yeni bir sistem topladım yine fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler
Bu hali daha yakışıklı duruyor kesinlikle :)
Monitör konusunda ben de çok teknik yorum yapamayacağım, model bazında detaylı araştırma yapmak lazım lakin 144hz ve IPS panel çok iyi bir seçim.
Bazı arkadaşlar 32" kullanamıyor, çok büyük geliyormuş ama bende de AOC'nin 2K çözünürlükte 32" monitörü var ve ciddi fark var FHD'ye göre. Hem oyun hem de film/dizi konusunda daha keyifli.
Bende ki düz model, sizin seçtiğiniz kavisli, verdiği keyif daha fazladır.
Büyüklük ve kullanım deneyimi için MediMarkt'larda test sistemleri oluyor. Bir mağazaya gidip denemenizi tavsiye ederim.

Z serisi H110 un OC yapılabilen bir hali kesin yargı verme. B serisi anakartlarda RYZEN işlemcileri OC yapabilirsin. İntel tarafında X,Z serisi alman gerekiyor. Adama boş yere anakart parası çıkartma.
O dediğin olay tüm B serisi anakartlar da yok. Örnek B150 OC olmuyor ama B450 oluyor.

Bu hali daha yakışıklı duruyor kesinlikle :)
Monitör konusunda ben de çok teknik yorum yapamayacağım, model bazında detaylı araştırma yapmak lazım lakin 144hz ve IPS panel çok iyi bir seçim.
Bazı arkadaşlar 32" kullanamıyor, çok büyük geliyormuş ama bende de AOC'nin 2K çözünürlükte 32" monitörü var ve ciddi fark var FHD'ye göre. Hem oyun hem de film/dizi konusunda daha keyifli.
Bende ki düz model, sizin seçtiğiniz kavisli, verdiği keyif daha fazladır.
Büyüklük ve kullanım deneyimi için MediMarkt'larda test sistemleri oluyor. Bir mağazaya gidip denemenizi tavsiye ederim.

Sadece oyun açısından çok büyük olur ancak ben hem maç hem film dizi hepsini bilgisayarımdan izliyorum ayrıca ileride konsol alırsam sanırım bu ekran onun içinde yeterli olacaktır .
ancak aklıma takılan 1 2 parça var.
Bunlardan ilki ekran kartı , Fiyatı gayet uygun sanırım ama şöyle bir bakınca çok ısınacakmış ve uzun ömürlü olmayacakmış gibi bir izlenim verdi bana
İkincisi ise kasa ve güç kaynağı , Sertifikalı güç kaynağı ancak markası güven vermedi bana

İşlemcinizi AMD yerine İntel, Ekran kartını GTX 2070 ve Monitörünüzü de asus, benq ya da samsung yapmanızı öneririm.

İşlemciyi İntel yapmanızı ben de tavsiye ederim. Monitörü 27''ten fazla yaparsanız özellikle FPS oyunlarında oynamakta güçlük çekersiniz. 27''le bile bazı oyunlarda zorlanabilirsiniz.
32" monitör kullandınız mı?
Birçok FPS oyunu oynuyorum ve zorlanmıyorum.
Büyüklüğüne alışmam 1 gün bile sürmedi.
Sadece oyun açısından çok büyük olur ancak ben hem maç hem film dizi hepsini bilgisayarımdan izliyorum ayrıca ileride konsol alırsam sanırım bu ekran onun içinde yeterli olacaktır .
ancak aklıma takılan 1 2 parça var.
Bunlardan ilki ekran kartı , Fiyatı gayet uygun sanırım ama şöyle bir bakınca çok ısınacakmış ve uzun ömürlü olmayacakmış gibi bir izlenim verdi bana
İkincisi ise kasa ve güç kaynağı , Sertifikalı güç kaynağı ancak markası güven vermedi bana
Zotac iyi bir markadır. Düşündüğünüz gibi bir sorun yaşamazsınız.

32" monitör kullandınız mı?
Birçok FPS oyunu oynuyorum ve zorlanmıyorum.
Büyüklüğüne alışmam 1 gün bile sürmedi.
Bana büyük geldi, size gelmemiş olabilir. Ancak benim bildiğim ideal boyut (FPS) 23 ila 27 inç arasındadır. Bunun dışında, örneğin Call Of Duty veya Battlefield gibi hikaye ağırlıklı oyunlarda bırakın 32''i, TV'lar bile küçük gelebiliyor :) Çünkü adeta film izliyor gibi oluyorsunuz.
Ha, CS:GO'yu 32''te oynamak büyük başarı...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana büyük geldi, size gelmemiş olabilir. Ancak benim bildiğim ideal boyut (FPS) 23 ila 27 inç arasındadır. Bunun dışında, örneğin Call Of Duty veya Battlefield gibi hikaye ağırlıklı oyunlarda bırakın 32''i, TV'lar bile küçük gelebiliyor :) Çünkü adeta film izliyor gibi oluyorsunuz.
Ha, eğer CS:GO'yu 32''te oynamak büyük başarı...
Bunlar tamemen trendlerden kaynaklı algılardır. Ben oyuna 17" CRT monitörde başladım. O zamanlar 19" CRT lere çok büyük derlerdi.
Nerden nereye :)
Bu tarz konular kesin fikir belirtmem belirtilemsini sevmem. Herkesin kendi zevkine ve algısına göre değişen bir konudur çünkü.
Bu sebepten sistem toplayan arkadaşa bir mağaya gidip yakından incelemesini tavsiye ettim. Kararı kendisi verecektir.

Bunlar tamemen trendlerden kaynaklı algılardır. Ben oyuna 17" CRT monitörde başladım. O zamanlar 19" CRT lere çok büyük derlerdi.
Nerden nereye :)
Bu tarz konular kesin fikir belirtmem belirtilemsini sevmem. Herkesin kendi zevkine ve algısına göre değişen bir konudur çünkü.
Bu sebepten sistem toplayan arkadaşa bir mağaya gidip yakından incelemesini tavsiye ettim. Kararı kendisi verecektir.
Kesinlikle mağazaya gidip deneyimleyeceğim .
Ayrıca İntel işlemci öneren arkadaşlar aynı maaliyette olacaksa ve arada performans açısından bir fark olacaksa tabiki intel alabilirim ancak şuanki maaliyet tam anlamıyla sınır benim için

Kesinlikle mağazaya gidip deneyimleyeceğim .
Ayrıca İntel işlemci öneren arkadaşlar aynı maaliyette olacaksa ve arada performans açısından bir fark olacaksa tabiki intel alabilirim ancak şuanki maaliyet tam anlamıyla sınır benim için
Medimartka giderseniz muhtemelen FHD bir 32" kullanacaksınız. Sadece ekranın büyüklüğüne bakın. Karınca gibi görünün piksellere takılmayın, 2K da öyle bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı