10 bin TL kasa ve fan onerisi

Almakay

Hectopat
İyi akşamlar arkadaşlar. Sıfırdan yeni bir bilgisayar topluyorum ve bu ay kasa ve fanlarını almak istiyorum. Bütçem 10 bin TL. Aklımda iki tane kombinasyon, hangisini almam gerektiği hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

1.seçenek

Kasa-
https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-h7-flow-black-tempered-glass-usb-32-atx-mid-tower-kasa-p-45356

Fanlar ise 4 adet.
https://www.sinerji.gen.tr/corsair-icue-ql120-rgb-120mm-fan-3lu-set-p-34039

2.seçenek

Kasa.
https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-h9-elite-black-tempered-glass-rgb-usb-32-atx-mid-tower-kasa-p-45124

Fanlar ise 4 adet attığım linkteki fanlar ve kasanın kendi fanı toplamda 7 adet aynı NZXT fan oluyor.
https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-f140-rgb-core-140-mm-fan-p-49687

Şu an kararım seçenek 1 yönünde. Şu an sistemde sadece işlemci ve ekran kartı belli ama daha satın almadım dediğim gibi önce kasa ve fanları alacağım. Ekran kartı:
"ASUS Radeon RX 7700 XT TUF O12g Gaming 12 GB" işlemci ise büyük ihtimal "AMD Ryzen 7 7800X3D" olacak. Ama dediğim gibi daha belli değil. İşlemci belki düşürülebilir. Kasa hakkındaki önerilerinizi bekliyorum.

Hocam kasa+fanlar 10 bin tl, ekran kartınız 20 bin tl. Size karışmak haddime değil ama kasa ve fan gibi şeylere ayırdığınız bütçeyi kısıp performans olarak daha iyi bir sistem dizersiniz gibi geliyor. Yine de 1. kombinasyonu tercih ederdim ben olsam.

Hocam kasa+fanlar 10 bin tl, ekran kartınız 20 bin tl. Size karışmak haddime değil ama kasa ve fan gibi şeylere ayırdığınız bütçeyi kısıp performans olarak daha iyi bir sistem dizersiniz gibi geliyor. Yine de 1. kombinasyonu tercih ederdim ben olsam.
Teşekkür ederim cevap için. Maksimum olarak 10 bin tl dedim. İlk seçenek amazondan alırsam eğer 8 bin tl ye kadar düşüyor. Kasa aynı kalsın zamanla diğer parçaları geliştiririm diye bütçeyi yüksek tuttum.

Teşekkür ederim cevaplar için sanırım kararım seçenek bir yönünde eğer 2024 h7 flow modelini bulursam 2024 modelini satın alacam ama Türkiye'ye daha gelmemiş sanırım.

H9 Flow güzel kasa hocam kendim kullanıyorum. Mash kasa.
Elite ile arasındaki fark elite tepeside cam. Flowunki mash.
Hava açısından flow tercih ettim ben elite gereksiz. Sadece görsel farkı var.
Soğuk hava girişi olan her yerde filtre var.
Arkada bayağı geniş kablo yeri var.
Bütün büyük ekran kartlarını destekliyor. 435mm a kadar ekran kartı desteği var.
165mm e kadar hava soğutma desteği var.
Kablo düzenlemeye bile gerek olmuyor.
İçine 10 tane Arctic P12 pmw 120 fan aldım 1 tanede Arctic fan kontrolcüsü aldım.
10 fanıda kontrolcüye bağladım çok memnunum. Zero rpm özellikli fanlar. %60 a kadar sessizler.
Nzxtnin içinden çıkan fanlar 3pin olduğundan ayarlanmıyor.
3 fanıda boşa çıkardım yedek yaptım.
Aşağıdaki fan curve ile inanılmaz sessiz ve yeterli soğutma sağlıyor bilginize.
Bütçe yeterse öneririm.
7700xt yerine ufak bir farkla Sapphire 7800xt Nitro öneririm.
Oyunlarda 60-65 derecede takılıyor çok sessiz ve serin çalışıyor.
Kendimde kasamda ryzen 7 7800x3d ve 7800xt Nitro kullanıyorum bu arada.

Tavsiye Fan Curve
40 dereceye kadar %0
60 dereceye kadar %20
75 dereceye kadar %50
85 derece %100

Son düzenleme:
H9 Flow güzel kasa hocam kendim kullanıyorum. Mash kasa.
Elite ile arasındaki fark elite tepeside cam. Flowunki mash.
Hava açısından flow tercih ettim ben elite gereksiz. Sadece görsel farkı var.
Soğuk hava girişi olan her yerde filtre var.
Arkada bayağı geniş kablo yeri var.
Bütün büyük ekran kartlarını destekliyor. 435mm a kadar ekran kartı desteği var.
165mm e kadar hava soğutma desteği var.
Kablo düzenlemeye bile gerek olmuyor.
İçine 10 tane Arctic P12 pmw 120 fan aldım 1 tanede Arctic fan kontrolcüsü aldım.
10 fanıda kontrolcüye bağladım çok memnunum. Zero rpm özellikli fanlar. %60 a kadar sessizler.
Nzxtnin içinden çıkan fanlar 3pin olduğundan ayarlanmıyor.
3 fanıda boşa çıkardım yedek yaptım.
Aşağıdaki fan curve ile inanılmaz sessiz ve yeterli soğutma sağlıyor bilginize.
Bütçe yeterse öneririm.
7700xt yerine ufak bir farkla Sapphire 7800xt Nitro öneririm.
Oyunlarda 60-65 derecede takılıyor çok sessiz ve serin çalışıyor.
Kendimde kasamda ryzen 7 7800x3d ve 7800xt Nitro kullanıyorum bu arada.

Tavsiye Fan Curve
40 dereceye kadar %0
60 dereceye kadar %20
75 dereceye kadar %50
85 derece %100
ARCTIC P12 PWM PST ARGB 120mm 0-2200 RPM 0dB Yarı Pasif Yüksek Basınçlı Kasa Fanı - Beyaz (AR-ACFAN00254A) - Kasa Fanı - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik Buradaki aynı fanın rgb modeli değil mi aralarında bir fark yok. Teşekkür ederim yanıt için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı