10 bin TL'ye monitör tavsiyesi

Bütçe
10000
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, şimdiden hayırlı bayramlar ve iyi Sosyaller!

Şu an laptop kullanıyorum ve işim gereği ek bir monitöre ihtiyacım var. Önümüzdeki birkaç ay içinde RTX 5070 Ti'ya da 80'li bir sistem almayı planlıyorum. Ancak, yeni sistemi almadan önce maksimum 10.000 TL bütçeyle bir monitör almak istiyorum. Tamamen fiyat-performans ürün istiyorum.

Önceliklerim şunlar:
  • IPS panel olmalı.
  • 144Hz ve üzeri yenileme hızı tercih ederim.
  • 1080p ve 2K arasında kararsızım, sizce hangisi daha mantıklı?
  • 27 inç ideal gibi duruyor.

Ayrıca, ilerleyen dönemde ikinci bir monitör almayı da planlıyorum. Çift monitör kullanan arkadaşlardan da deneyimlerini ve önerilerini almak isterim. Sizce nasıl bir kurulum daha verimli olur?

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler! 😊

Arkadaşlar, şimdiden hayırlı bayramlar ve iyi sosyaller!

Şu an laptop kullanıyorum ve işim gereği ek bir monitöre ihtiyacım var. Önümüzdeki birkaç ay içinde RTX 5070 Ti'ya da 80'li bir sistem almayı planlıyorum. Ancak, yeni sistemi almadan önce maksimum 10.000 TL bütçeyle bir monitör almak istiyorum. Tamamen fiyat-performans ürün istiyorum.

Önceliklerim şunlar:
  • IPS panel olmalı.
  • 144Hz ve üzeri yenileme hızı tercih ederim.
  • 1080p ve 2K arasında kararsızım, sizce hangisi daha mantıklı?
  • 27 inç ideal gibi duruyor.

Ayrıca, ilerleyen dönemde ikinci bir monitör almayı da planlıyorum. Çift monitör kullanan arkadaşlardan da deneyimlerini ve önerilerini almak isterim. Sizce nasıl bir kurulum daha verimli olur?

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler! 😊

4070 5070 gibi 70 80 serisi sistemlere 1080p takıp sabanı boşa taşta sürmeye gerek yok. Mecbursun 2K almaya. 5080'li sistem toplayıpta monitöre bu kadar kısıtlı bütçe ayırmanda çok saçma. Ancak yine de bu bütçede alabileceğin tek monitör bu.
Viewsonic VX2758A-2K-PRO-3 27" kendisinin MPRT bir monitör ve G-Sync'siz olduğunu belirteyim.

4070 5070 gibi 70 80 serisi sistemlere 1080p takıp sabanı boşa taşta sürmeye gerek yok. Mecbursun 2K almaya. 5080'li sistem toplayıpta monitöre bu kadar kısıtlı bütçe ayırmanda çok saçma. Ancak yine de bu bütçede alabileceğin tek monitör bu.
Viewsonic VX2758A-2K-PRO-3 27" kendisinin MPRT bir monitör ve G-Sync'siz olduğunu belirteyim.
Şimdilik 10k bütçe var sistemden sonra bir monitör daha alacağımı belirttim hocam tavsiye için de ayrıca teşekkürler.

Al geç.
VA panel istemiyorum.

Şimdilik 10k bütçe var sistemden sonra bir monitör daha alacağımı belirttim hocam tavsiye için de ayrıca teşekkürler.

VA panel istemiyorum.

Bu monitörün renk gamutu, kontrastı çoğu IPS panelden daha iyi. Yoksa bende VA önermem. @bluerr hocama sorabilirsin.

Bu monitörün renk gamutu, kontrastı çoğu IPS panelden daha iyi. Yoksa bende VA önermem. @bluerr hocama sorabilirsin.
Teşekkürler değerlendireceğim.
Va neden istemiyorsun hocam. Philips envia bakabilirsin.
Çünkü renkler ve doğruluğu önemli 3b modelleme yapıyorum.
Eğer şimdi alacağın monitörü ilerleyen zamanda 2.monitör yapacaksan 10.5k bütçeye bunu alabilirsin. xg27acs
Yani illaki alacağım diye bir şey de yok o yüzden arada kalıyoum hocam. 2 monitörden birisi daha yüksek segment birisi daha alçak gibi mi ayarlamalıyım yoksa 1 tane alıp orta segment mi alayım kafam karıışık açıkcası

Teşekkürler değerlendireceğim.

Çünkü renkler ve doğruluğu önemli 3B modelleme yapıyorum.

Yani illaki alacağım diye bir şey de yok o yüzden arada kalıyoum hocam. 2 monitörden birisi daha yüksek segment birisi daha alçak gibi mi ayarlamalıyım yoksa 1 tane alıp orta segment mi alayım kafam karıışık açıkçası.

İşe göre bakacaksan 2.monitörün yeterli yani orta alt segment olması lazım sen şu an kullanmaya başlayıp ileride param olunca daha iyisini alırım yapacaksan benim attığımı al hem ileride ikinci monitör olarak da üzmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı