Şimdi ben 3-5 parmağımı kullanarak yazıyorum. Aslında 1 dakikada 65-79 arası kelime yazabiliyorum ama hızlanmak istiyorum. 10 parmak öğrenebilirsem hızlanabilirim sanırım. Nasıl öğrenebilirim? Şu siteler işimi görür mü?
Bu sayfada q klavye temel sıra tuşları öğretilmektedir. Q klavye temel sıra üzerinde bulunan tuşlar ile antrenman yapabilirsiniz. Bu ders 12 seviyeden oluşmaktadır.
Ben toplamda 6 parmak kullanarak şöyle bir sonuç elde ettim;
Sol elimin bütün parmaklarını (yüzük parmağını duruma göre) kullanıyorum sağ elimde ise sadece işaret parmağını kullanıyorum. Çok fazla kasmadım sadece olabildiğince hızlı yapmaya çalıştım. Gerçekten sıkıca uğraşsam 100-110u 5-6 parmak ile geçebilirim 1 dakika içerisinde.
Ben hızlı yazmanın alışkanlık ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Nasıl rahat ediyorsan öyle devam etmelisin. 10 parmakla daha hızlı yazacak olsam bile böyle alıştığım için böyle devam etmeyi tercih ediyorum.
Ben bu Online Typing Tutor|Touch Typing Lessons|Left Hand Practice siteden ingilizce Q 10 parmak öğrendim. 2 ay önce başladım 60-70 wpm yazabiliyorum. Alıştırmaları hatasız 1 dakikada bitirmen gerekiyor. Aynısını Türkçe Q ile öğreten siteler de var. Günde 2-3 saat çalıştım. Sana tavsiyem bu siteden öğreneceksen Amateur ile başla ki ilerde kod yazmayacaksan bu sana yeter. O zaman 1 aya halledersin. En çok zorlandığım kısım number row oldu.
Mesela bu sitede türkçe dersler var. M5 Bilişim ve Teknoloji Eğitim Portalı