10 Parmak Klavye Nasıl Öğrenilir?

Hızlı yazmak için 10 Parmak öğrenilmeli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    48
Makaleler
2
Şimdi ben 3-5 parmağımı kullanarak yazıyorum. Aslında 1 dakikada 65-79 arası kelime yazabiliyorum ama hızlanmak istiyorum. 10 parmak öğrenebilirsem hızlanabilirim sanırım. Nasıl öğrenebilirim? Şu siteler işimi görür mü?

Bundan 15 yıl önce babamın kullandığı bir program vardı bulabilirseniz araştırmanızı öneririm. Ben de bulursam size drive linki atabilirim tabi ki.

Ben toplamda 6 parmak kullanarak şöyle bir sonuç elde ettim;
7_90_465_450_15_81_2_6

Sol elimin bütün parmaklarını (yüzük parmağını duruma göre) kullanıyorum sağ elimde ise sadece işaret parmağını kullanıyorum. Çok fazla kasmadım sadece olabildiğince hızlı yapmaya çalıştım. Gerçekten sıkıca uğraşsam 100-110u 5-6 parmak ile geçebilirim 1 dakika içerisinde.

Ben hızlı yazmanın alışkanlık ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Nasıl rahat ediyorsan öyle devam etmelisin. 10 parmakla daha hızlı yazacak olsam bile böyle alıştığım için böyle devam etmeyi tercih ediyorum.

Ben bu Online Typing Tutor|Touch Typing Lessons|Left Hand Practice siteden ingilizce Q 10 parmak öğrendim. 2 ay önce başladım 60-70 wpm yazabiliyorum. Alıştırmaları hatasız 1 dakikada bitirmen gerekiyor. Aynısını Türkçe Q ile öğreten siteler de var. Günde 2-3 saat çalıştım. Sana tavsiyem bu siteden öğreneceksen Amateur ile başla ki ilerde kod yazmayacaksan bu sana yeter. O zaman 1 aya halledersin. En çok zorlandığım kısım number row oldu.
Mesela bu sitede türkçe dersler var. M5 Bilişim ve Teknoloji Eğitim Portalı

10 parmak yazınca ne oluyor acaba?

Daha hızlı yazmak iyi bir şey ama zaman harcancak bir şey olduğu düşünmüyorum daha yararlı şeyler uğraşılabilir 🤔

Mekanik klavyem olduğu için bazen tek tek basarak yazıyorum ama bunun sebebi intarnet işlerimin neredeyse hepsini telefondan hallediyor olduğum için 🙃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı