10.sınıf nasıl geçirilmeli?

Piyon

Centipat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
️CPU: Ryzen 5 5500 ️GPU: MSI Gaming X GTX 1060 6GB ️SSD: Kingston 1TB 4x4 Gen ️RAM: 2×8 GB Hikvision Urion ️KASA: Dark Pro Mesh 600W
Meslek
Öğrenci
Merhaba, iyi sosyaller bu sene 10.sınıfa geçtim. Bir önceki konuda diploma notu sıralamayı ne kadar etkiliyor diye sorudum gördüm ki az buz değilmiş. Bu biraz moralimi bozdu açıkçası 9.sınıfı 92 ortalama ile tamamladım. 10.sınıfta 90 civarı olur gibi geliyor şimdiden fen lisesinde hocalar çok zorluyor ne yazık ki. Şimdi diploma notu bu kadar etkilerken 10.sınıfta nasıl bir gayret görstermeliyim? Benzer konulara baktım çoğu kişi dersi derste dinle evde öyle pek bir çalışmaya gerek yok diyor. Ama olmuyor arkadaşlar hele matematik trigonometrinin üstüne saatlerce çalıştım ve anca kavradım. Hala geometri konuları var. Ne diyebilirsiniz? 10.sınıfı nasıl geçirmeliyim? Çalışma sıklığı ve şekli nasıl olmalı?

Öyle aman aman kasmaya gerek yok okulda ne işlediysen eve gelince tekrar et derste hocanın çözdüğü soruları bir de kendin yapmaya çalış yapamadıysan hocanın aldırdığı notlara bakarak yapmaya çalış 10.sınıfta bu yeterli ve hatta fazlası olur.

Deneme de olduğumuzdan sıralama düşük çıkıyor buda moral bozuyor biraz, ortalamanın ileride beni geriye atacağından endişe ediyorum biraz.

Hedefinize bağlı, konuları öğrenecek kadar ve OBP'nizi tatmin edecek seviyede tutacak kadar çalışmanız yeterli bence.

Hedefinize bağlı, konuları öğrenecek kadar ve OBP'nizi tatmin edecek seviyede tutacak kadar çalışmanız yeterli bence.
Sayısal 10.000 hedefliyorum

10. Sınıfta kendinizi aşırı zorlamayın.

Konulara iyi çalışın ve notlarınızı olabildiğince yüksek tutun.

Yazın kısa bir tatilin ardından 9-10 tekrarı yaparsınız ve 11. Sınıfa en iyi şekilde girmiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…