10.sınıfın 2. döneminde açık liseye geçmek mantıklı mı?

Fleins

Femtopat
Daha fazla  
Şehir değişikliği olduğu için 10.sınıfa başka bir liseyle başladım fakat hem hocaların dersi anlatmaması, genelde okula gelmemesi; sınıfta üniversite hayali ve ders çalışma isteği olan birileri yok. Her zaman dersi kaynatıyorlar. Başka bir liseye gitmeyi düşündüm fakat doğuya taşındığımız için fark olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden açık liseye geçmek istiyorum, sizce mantıklı mı? Ve açık liseye e-yaygından bir hafızlık kursuna katılsam açığa geçtikten sonra oradan ayrılsam oluyor mu? (2.dönem yazdım fakat daha erken geçiliyorsa geçmek isterim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 10.sınıfta açığa geçtim geçen sene mezun oldum özellikle bu devirde okunmaz üniversite sınavına girdim en son kitap yüzünü ortaokulda görmeme rağmen 250 puan aldım yani özetle çevremdeki abilerimden gördüğüm kadarıyla kimse sevdiği veya okuduğu mesleği yapmıyor bu devirde boş iş.

Bende 10.sınıfta açığa geçtim geçen sene mezun oldum özellikle bu devirde okunmaz üniversite sınavına girdim en son kitap yüzünü ortaokulda görmeme rağmen 250 puan aldım yani özetle çevremdeki abilerimden gördüğüm kadarıyla kimse sevdiği veya okuduğu mesleği yapmıyor bu devirde boş iş.

Ne saçma bir cevap bu. Bu devirde okunmaz ne demek. Çalışmak isteyen birine böyle söylemek daha da saçma, Dahası sorulan soru bu değil.

Çok özür dilerim tam okumamışım ama çalışmak isteyen biri için bence açığa geçmek daha da mantıklı okulda arkadaşta söylemiş zaten sıkıntıları gerçekten de öyle en azından ders çalışmaya daha çok vakti ve verimi olur.

Ne saçma bir cevap bu. Bu devirde okunmaz ne demek. Çalışmak isteyen birine böyle söylemek daha da saçma, Dahası sorulan soru bu değil.
Eğitim seviyesi ne kadar alçak seviyede olsa bilse birinde okuma isteği varsa ona destek çıkmak gerekiyor. Açığa çıkma işine gelirsek 12’yi beklesin 10.sınıf erken zaten bir sınıfta 2-3 kişi dersleri umursar onlarda inek diye zorbalanır genelde. Her okul böyle benim okulumda böyle ondan sadece kendinize bakın yeter.

Eğitim seviyesi ne kadar alçak seviyede olsa bilse birinde okuma isteği varsa ona destek çıkmak gerekiyor. Açığa çıkma işine gelirsek 12'yi beklesin 10.sınıf erken zaten bir sınıfta 2-3 kişi dersleri umursar onlarda inek diye zorbalanır genelde. Her okul böyle benim okulumda böyle ondan sadece kendinize bakın yeter.

Açık liseye geçmesem bile kesinlikle okul değistirmek istiyorum fakat farkı olmazsa ne yaparım bilmiyorum şu anki okulum 10 km uzakta ulaşımda çok zor açığa geçersem derslerime daha iyi çalışacağımı düşünüyorum kararsız kaldım bu yüzden.

2. dönem başladığında, bence imkanınız varsa açık liseye geçin. Açık lise dersleri basit oluyor ve en azından kendi çalışmanız, uğraşınız ile daha iyisini yapacağınızı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı