Çözüldü 10. sınıfta açık liseye geçmek için ne gerekir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

John.B

Femtopat
Arkadaşlar 10. sınıfım bir kez sınıfta kalsam geçebilir miyim açık öğretime? Bir de 9.sınıftan kalan 3 sorumluluk sınavım var. Matematik, kimya ve biyoloji bunlar da açık liseye geçince karşıma çıkacak mı?

Çözüm
Evet, 1 kere sınıfta kalırsan açığa geçebilirsin.

Sorumlu olduğun dersler eğer AÖL'de zorunlu ders diye geçiyorsa o dersin sınavına girmek zorundasınız ama sorumlu olduğunuz ders seçmeli olarak görünürse seçmek zorunda değilsiniz.
Evet, 1 kere sınıfta kalırsan açığa geçebilirsin.

Sorumlu olduğun dersler eğer AÖL'de zorunlu ders diye geçiyorsa o dersin sınavına girmek zorundasınız ama sorumlu olduğunuz ders seçmeli olarak görünürse seçmek zorunda değilsiniz.

Çözüm
Arkadaşlar 10. sınıfım bir kez sınıfta kalsam geçebilir miyim açık öğretime? Bir de 9.sınıftan kalan 3 sorumluluk sınavım var. Matematik, kimya ve biyoloji bunlar da açık liseye geçince karşıma çıkacak mı?

Geçemezsin git ilçedeki milli eğitim mudurlugune danış burada çok bilgi kirliliği var.

Dostum, diğer forumda da aynı şeyi dedin ama size geçilebileceğine dair açıklamama rağmen hala aynı şeyi mi yazıyorsun? Eğer geçilemiyorsa lütfen kanıtlar mısın? Yoksa yanlış bilgi veren sen olursun.

Daha 1 hafta önce açık öğretim lisesine geçtim yengem ilçe milli eğitimde. Git bir ilçe milli eğitime sor sonra burada millete tavsiye ver senin yuzunden 1 sene kalıp açığa geçemeyecek.

@techno137 Yengem ilçe milli eğitimde demekle olmuyor. Ben sana yönetmelikteki maddeleri söylüyorum sen bana yengem diyorsun. Bu forumdaki onca kişi, kuzenim ve arkadaşlarım 1 sene kalarak açığa geçiyor. Bana resmi bir kaynakla gelmediğin sürece, o kaynakta 2 sene şartı yazmadığı sürece haksız sizsiniz birader.

@techno137 Dostum böyle gülünç oluyorsun. Resmi kaynak sunmuyorsun, ben açığa geçtim, yengem ilçe milli eğitimde. E ona bakarsan ben de açığa geçtim, kuzenim ve arkadaşlarım da 1 sene kalarak açığa geçtiler.
Bak diğer foruma da attım buraya da atayım. İyi oku ama lütfen, rica ediyorum.
Ayrıca, İlgi (b) Yönetmeliğin 41 inci Maddesi 2 nci fıkrasının (a) bendinde yer verilen “Bakanlıkça mazereti uygun görülen” ibaresi kapsamında;
a) Sınıf tekrarına kalanlardan, ilgi Yönetmeliğin 59 uncu Maddesi birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam edenlerden bu yönde talepte bulunanlar,
https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_09/14125614_AcYk_OYretim_GeciYler_Genelge.pdf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı