10.sınıfta çalışma stilim doğru mu?

Thanatossx

Hectopat
Merhaba. Bu sene 10.sınıfa geçeceğim, 9.sınıf ortalamam 84 çok da kötü bir sene değildi. Konuları ne süper biliyorum ne de hiç bilmiyorum, sadece üçgenlerim çok zayıf. Şu an da bir TYT setim var tüm derslerden, aklımdaki fikir, VIP fiziğin 50 günde TYT fizik, rehber matematiğin ise 49 günde TYT matematik ve TYT geometri setlerini birinci dönemin sonuna kadar bitirmek yani bu üç dersin TYT'sini bitirmek. 9'dan başlayacağım için başlangıçta zor olacaktır ama 10.sınıfa geçtiğimde zaten benim senem olduğu için hızlıca ilerleyerek bunu başarabileceğimi düşünüyorum. Bu kampları yaparken kamp için verilen soru bankalarını düzenli bir şekilde bitireceğim, bendeki TYT setini ise okulla doğru orantılı bir şekilde çözmeyi planlıyorum. Sizce ekstra 10.sınıf kitabı almam gerekir mi? Ayrıca bu şekilde 1.dönem TYT bitse bile okulla doğru orantılı gittiğim için ikinci dönem tekrar yapmış olacağım. Ve ikinci dönem de tarih, coğrafya ve Türkçeyi bitirmeyi düşünüyorum. Yaz tatilinde ise kimya ve biyolojiyi zaten pek zor olmaz. Bu şekilde çalışmak mantıklı mıdır?

Olabildiğince farklı kaynaklara odaklan tek kaynaktan ilerleme ki harmanlansın bilgilerin. Kitapları erkenden al ve konuları kavramaya erkenden başla anlamadığın yerleri hocalarına muhakkak sor sadece ders anlatmak için yoklar öğretmenler. YouTube resmi dershane yayınlarını izle. Bolca tekrar et. Kısa notlar al ve onları sürekli oku. Bol soru çöz, not tut ama özenli notlar tut ki hevesin gelsin. Erkenden başlaman çok iyi olur.

Yapabilirsen mantıklı. 49 günde TYT Mat'ı şiddetle tavsiye ederim. Adam çok iyi anlatıyor. Sağolsun 40'ta 38 yaptırdıydı. Tabii ben son sene çalıştım. Sen şimdiden başlarsan çok iyi gidersin.

Yapabilirsen mantıklı. 49 günde TYT Mat'ı şiddetle tavsiye ederim. Adam çok iyi anlatıyor. Sağolsun 40'ta 38 yaptırdıydı. Tabii ben son sene çalıştım. Sen şimdiden başlarsan çok iyi gidersin.
Peki diyelim ki birinci dönemin sonuna kadar TYT Geometri, TYT Fizik ve TYT Matematiği bitirdim. Sonrasında ne yapmamı önerirsiniz? Yukarıda anlattığım şekilde ilerlememi mi yoksa daha çok bu üç dersi düzenli olarak tekrar yapıp iyice aklımda yer edinmesini sağlayıp branş denemeleri çözerek mi?

Ayrıca kampların kendi soru bankalarını kampla birlikte bitirip bende olan TYT setini okulla birlikte götürmek yeterli olacak mıdır? Yoksa ek soru bankası alayım mı 10.sınıf için? Bu arada bende olan TYT Seti 3D yayınlarının, tüm dersler mevcut.

Peki diyelim ki birinci dönemin sonuna kadar TYT Geometri, TYT Fizik ve TYT Matematiği bitirdim. Sonrasında ne yapmamı önerirsiniz? Yukarıda anlattığım şekilde ilerlememi mi yoksa daha çok bu üç dersi düzenli olarak tekrar yapıp iyice aklımda yer edinmesini sağlayıp branş denemeleri çözerek mi?

Ayrıca kampların kendi soru bankalarını kampla birlikte bitirip bende olan TYT setini okulla birlikte götürmek yeterli olacak mıdır? Yoksa ek soru bankası alayım mı 10.sınıf için? Bu arada bende olan TYT Seti 3D yayınlarının, tüm dersler mevcut.
Öncelikle TYT konularını 10. sınıf sonuna kadar bitirmeye çalış. Erken bitirirsen de TYT denemeleri yap kendine. Branş denemeleri konuyu oturtmak için kullanılıyor. Ama bana soracak olursan boş işler. Her dersten 1 soru bankası bitirsen branş denemesine gerek kalmaz. Sonrasında sürekli genel denemeler yaparsın. Yalnız yanlış anlama her dersten 1 soru bankası çözmeyebilirsin de. Ben toplasan 3 kitap bitirdim. 2'si matematik 1'i paragraf. Sonrasında sürekli genel denemeyle hallettim. O Youtube kampları sayesinde bir sürü soru stili göreceksin. Bu yüzden soru bankasına ihtiyaç dahi duymayabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı