10. sınıfta kaç dersten kalınılırsa sınıfta tekrarı yapılır?

Kademeli olarak uygulanacagi icin bu durum sizi etkilemiyor sizi sadece yeni sinav yönetmelikleri falan etkiliyor yani özetle;
Sen 10.sinif oldugun icin istedigin kadar dersten kalabiliyorsun yani 7 dersten kaldigini varsay ama ortalaman 50 ustu geçersin.
Bu derslerin sorumlulugu olmayacak ama edebiyat dersi baraj dersi bunun sorumlulugu oluyor.
Corona zamani yonetmelik boyle idi ve bu yonetmelik şu anki 10,11 ve 12'lere hâla uygulaniyor diye biliyorum
Kademeli yazdigi da bunu belirtiyor. Simdiki 9'lardan basliyor 3 sene icinde zaten eskiye dair ogrenci kalmayacagi icin herkese uygulanmis oluyor.

Kisacasi sizin tek engeliniz ortalama, 50 ustu tutmaya calisin.

Ve en onemlisi bunu gidin okuldan bir. Hocaya veya mudur yardimcisina falan sorun onlar daha iyi aciklayacaktir.
kardeşim ortalamayı en çok etkileyen ders diye birşey var onuda söyleseydin keşkede

Kardeşim ortalamayı en çok etkileyen ders diye bir şey var onu da söyleseydin keşkede.

Anlatsana bakalım öğrenelim 🤣 ne yani şimdi anlattıklarım yanlış mı? Değil tabii ki.
Ortalamayı 50 üstü yapsın edebiyattan ister kalsın ister geçsın her türlü sınıfı geçer ama edebiyattan kalırsa sorumlu geçer.

Ve evet saati yuksek olan dersler ortalamayı daha cok etkılıyor ama bunun konumuzla ne alakası var?

Ortalaman 50 ustu olsun. Sırf matematık 8 veya 6 ders saati var diye ve bu dersten dusuk aldın diye kalacaksın diye bir şey yok.

Aga 3dersi neye göre söylüyorsun yeter herkes farklı bir şey diyor.

Benım yazdıklarım a bakın hocam tecrubelı olarak yazdım bunları 🤣 diğer arkadaşlar dogru soyluyor ama bilgileri eksik.

Ama öğretmeninize sormayı da ihmal etmeyin.

Anlatsana bakalım öğrenelim 🤣 ne yani şimdi anlattıklarım yanlış mı? Değil tabii ki.
Ortalamayı 50 üstü yapsın edebiyattan ister kalsın ister geçsın her türlü sınıfı geçer ama edebiyattan kalırsa sorumlu geçer.

Ve evet saati yuksek olan dersler ortalamayı daha cok etkılıyor ama bunun konumuzla ne alakası var?

Ortalaman 50 ustu olsun. Sırf matematık 8 veya 6 ders saati var diye ve bu dersten dusuk aldın diye kalacaksın diye bir şey yok.

Benım yazdıklarım a bakın hocam tecrubelı olarak yazdım bunları 🤣 diğer arkadaşlar dogru soyluyor ama bilgileri eksik.

Ama öğretmeninize sormayı da ihmal etmeyin.

Sen mesajı yanlış okuyorsun dostum 17 18 yaşlarında bir arkadaşsın sanırım diyorum ki derslerin etkileme oralarınıda anlatsaydın keşke diyorum 1 matematikten kalırsan ortalaman aşırı fazla düşer atiyorum matematikten 20 aldıysa ortalaması zaten 3 dersin toplamı kadar düşer bunu anlatmanda lazımdı ve tecrübe konuşuyor diyorsun tecrübrende yeni oldugu için konuşuyor olmalısın sanırım

Sen mesajı yanlış okuyorsun dostum 17 18 yaşlarında bir arkadaşsın sanırım diyorum ki derslerin etkileme oralarınıda anlatsaydın keşke diyorum 1 matematikten kalırsan ortalaman aşırı fazla düşer atiyorum matematikten 20 aldıysa ortalaması zaten 3 dersin toplamı kadar düşer bunu anlatmanda lazımdı ve tecrübe konuşuyor diyorsun tecrübrende yeni oldugu için konuşuyor olmalısın sanırım.

Olabilir hocam dediginiz dogrudur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı