Çözüldü 10. sınıfta kalıyorken açık liseye geçip 11'den devam edilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

553434

Decapat
Şu anda 10. sınıfım eğer af gelmez ise devamsızlıktan kalacağım bu durumda seneye açığa geçeceğim açık lisede sanki 11.sınıfa başlıyormuşum gibi mi biter? Öyle bir şey duydum. Hızlıca bitiyormuş sanırım kısaca kendi yaşıtlarımla aynı anda mı mezun olacağım ya da onlardan önce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
10. sınıfta kaldığınız için 3. dönemden başlarsınız. Eğer 10. sınıfı geçseydiniz 5. dönemden başlardınız.

Emin değilim ama okuldaki bir hocam 10.sınıftan başlarsınız demişti sanırım direkt 11 olmuyorsun.

10. sınıfı geçemediğin için 10. sınıftan devam edersin. Erken bitme olayı da 18 yaş ve üzeri açık lise öğrencilerinin zorunlu dönem sayısı 8'den 5'e indirildi. Zorunlu dersleri verip krediyi de tamamlayabilirsen 5 dönem okuyarak mezun olabilirsin eğer 18 yaş ve üzeri bir açık lisesi öğrencisiysen.

Şöyleki normalde kalmasaydım 4 dönem bitirmiş olacaktım şimdi sınıfta kalıp geçersem 3.dönem olarak mı başlarım yoksa 5.dönem mi?

10. sınıfta kaldığınız için 3. dönemden başlarsınız. Eğer 10. sınıfı geçseydiniz 5. dönemden başlardınız.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…