10. sınıfta sanayiye girmek

0Neto0

Centipat
Daha fazla  
9.sınıfı yeni bitirdim ve 10. sınıfa geçtim. Açıkçası okumak istemiyorum bu yüzden babam meslek öğrenebilmem için beni sanayiye soktu fakat girdiğimden beri ayak işleri hariç hiçbir şey yapmadım. Sizce sanayiyi bırakıp nereye gitmeliyim veya devam etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gittiğin yer fark etmeksizin, nereye gidersen git; ilk başta ayak işiyle başlar, sonra yavaştan sana işi öğretmeye başlarlar. Sanayide kal derim. Sanayide tutunursan ve işini sağlam yaparsan ilerleyen zamanlarda usta olur, kendi dükkanını açarsın. Sanayiciler köşeyi dönüyor cidden. Ucuz bir ürünün takımı için 5-10 kat fiyat para biçiyorlar. 20-30 kat fiyat biçenleri söylemiyorum bile.

Okuyup bir meslek edinmek dışında en garanti para kazanabileceğin yerlerden birisi de sanayi, anlattıklarına göre olması gerektiği gibi ilerliyorsun sıkıntı yok. Ama okumak konusunda iyi karar ver, çünkü ileride pişman olduktan sonra iş işten geçmiş olur.

Senelerdir sanayideyim ayak işleriyle başlama olayı doğru ama benim işi öğrendiğim dükkanda girdiğim gibi ustalar teker teker gelip malzemeleri ve yerini öğretti onlara malzeme götüre götüre izleye izleye işi öğrendim kendi dükkanımı açmayı düşünüyorum biraz sabrederseniz buna değeceğine emin olabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı