10 yıllık mouse pad işlevini kaybeder mi?

betrayal999

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 10 yıldır kullandığım SS QCK+ hyperbeast mouse padimi değiştirmek istiyorum ama değişip değiştirmemekte kararsızım, dediğim gibi 10 senedir kullanıyorum neredeyse düzenli temizleyerek ama ilk aldığım zamanı hatırlamadığım için mousepadin performansının düşüp düşmediğini anlamıyorum. Şu an hala işimi görüyor ama yeni yüksek kaliteli bir mouse aldığımdan dolayı padi de değişmek istiyorum, mouse padin işlevinin bittiğini anlamak için ne yapmalıyım?

Yeni aldığım mouse Ninjutso Sora V1 bu arada mouse pad önerebilirsiniz.

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım SS QCK+ hyperbeast mouse padimi değiştirmek istiyorum ama değişip değiştirmemekte kararsızım, dediğim gibi 10 senedir kullanıyorum neredeyse düzenli temizleyerek ama ilk aldığım zamanı hatırlamadığım için mousepadin performansının düşüp düşmediğini anlamıyorum. Şu an hala işimi görüyor ama yeni yüksek kaliteli bir mouse aldığımdan dolayı padi de değişmek istiyorum, mouse padin işlevinin bittiğini anlamak için ne yapmalıyım?

Mousepad’in yüzeyinde bazı bölgelerde parlaklaşma, tüylenme veya düzleşme var mı? Elinle dokunduğunda yüzeyin farklı yerlerinde kayganlık ya da pürüzlülük fark ediyor musun? Ayrıca fareyi kullanırken sürtünme hissinde tutarsızlık, bazı yerlerde ani yavaşlama ya da hızlanma fark ediyor musun?

Mouse Pad'in yüzeyinde bazı bölgelerde parlaklaşma, tüylenme veya düzleşme var mı? Elinle dokunduğunda yüzeyin farklı yerlerinde kayganlık ya da pürüzlülük fark ediyor musun? Ayrıca fareyi kullanırken sürtünme hissinde tutarsızlık, bazı yerlerde ani yavaşlama ya da hızlanma fark ediyor musun?

Kozmetik olarak dış görünüşünde bir sorun yok renginin hafif solması dışında tabii, elimle dokunduğumda eğer bu kolayca anlaşılabilen bir şeyse hayır herhangi bir pürüz veya kayganlık yok, yavaşlama hızlanma kısmı biraz aklımı karıştırıyor çünkü videolarda gördüğüm gibi üstünde yağ gibi kayıp gitmiyor mouse tabii şu an kullandığımın 80gr ve kablolu olduğunu hesaba katmakta lazım ama genel olarak kaymıyor hafifçe ittirdiğimde vesaire, yeni aldığım 40gr Wireless mouse geldiğinde tekrar denemem lazım onu.

Hocam bence hissedebileceğiniz bir sıkıntı yoksa kullanmaya devam edin şayet e sporcu falan değilseniz mousepadin önemli olduğunu düşünmüyorum.

Hocam bence hissedebileceğiniz bir sıkıntı yoksa kullanmaya devam edin şayet e sporcu falan değilseniz mousepadin önemli olduğunu düşünmüyorum.

Yani şu an bir sorun yok ancak daha iyi bir oyun zevki için 500 1000 lira çıkartmayı gözden alabilirim çok da bir para değil şu devirde.

Kozmetik olarak dış görünüşünde bir sorun yok renginin hafif solması dışında tabii, elimle dokunduğumda eğer bu kolayca anlaşılabilen bir şeyse hayır herhangi bir pürüz veya kayganlık yok, yavaşlama hızlanma kısmı biraz aklımı karıştırıyor çünkü videolarda gördüğüm gibi üstünde yağ gibi kayıp gitmiyor mouse tabii şu an kullandığımın 80gr ve kablolu olduğunu hesaba katmakta lazım ama genel olarak kaymıyor hafifçe ittirdiğimde vesaire, yeni aldığım 40gr Wireless mouse geldiğinde tekrar denemem lazım onu.
Valla anlattıklarına göre pad gayet sağlam duruyor. Renginin biraz solması normal, 10 yıl olmuş sonuçta. Elinle dokununca bir gariplik yok diyorsan, pürüz falan hissetmiyorsan sıkıntı yok gibi.
O yağ gibi kaymıyor kısmı da kafa karıştırmasın. Şu anki mouse hem kablolu hem de 80 gram, haliyle kolay kolay kaymaz zaten. Kablo bile bazen sürtüyor, hareketi engelliyor. Yeni gelen hafif mouse’la denediğinde daha iyi anlarsın.
Eğer o da aynı şekilde zor kayıyorsa belki pad eskimiştir biraz. Ama büyük ihtimalle yeni mouse’la daha farklı hissedeceksin. Şimdilik pad işini yapıyor gibi görünüyor, hemen değiştirmene gerek yok bence. Yeni mouse’la dene, sonra karar verirsin.

Vallahi anlattıklarına göre pad gayet sağlam duruyor. Renginin biraz solması normal, 10 yıl olmuş sonuçta. Elinle dokununca bir gariplik yok diyorsan, pürüz falan hissetmiyorsan sıkıntı yok gibi.
O yağ gibi kaymıyor kısmı da kafa karıştırmasın. Şu anki mouse hem kablolu hem de 80 gram, haliyle kolay kolay kaymaz zaten. Kablo bile bazen sürtüyor, hareketi engelliyor. Yeni gelen hafif Mouse'la denediğinde daha iyi anlarsın.
Eğer o da aynı şekilde zor kayıyorsa belki pad eskimiştir biraz. Ama büyük ihtimalle yeni Mouse'la daha farklı hissedeceksin. Şimdilik pad işini yapıyor gibi görünüyor, hemen değiştirmene gerek yok bence. Yeni Mouse'la dene, sonra karar verirsin.

Teşekkür ederim yardım için, öyle yapacağım büyük ihtimalle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı