100.000 TL bütçe ile madencilik önerisi

OkanDif

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2019
Mesajlar
147
Arkadaşlar merhaba benim halihazırda 100.000 TL sermayem var boş durmasından ise bunu yatırım amaçlı olarak aylık bir gelire dönüştürmek evde yapacağım. Bana bir akıl ve fikir verirseniz çok teşekkür ederim. Henüz bu konularda acemiyim, elimde şu anlık sadece EVGA GTX 1070 superclocked 8 GB ekran kartı var ve sermayem ile hangi kartları almam uzun vadede daha çok kazanç sağlar? Ne kadar kâr ederim? Bana bir yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia tarafında, RTX 3060 Ti ve RTX 3070 en çok tavsiye edilenleri. AMD tarafında ise RX 6600 veya RX 6600XT.
Amorti süren 12 ayı geçiyorsa girmeni tavsiye etmem.
 
Her ne kadar yasal yükümlülük konusu Türkiye'de bulunmasa da tüm ekipmanları kendi adınıza faturalı ve sıfır olarak alın. İleri tarihte ne gibi bir politika izlenir bilinmiyor. Son 1 aydır Türkiye geneli madencilere jandarma tarafından baskın yapılıp faturasız ve kayıtsız ülkeye giren cihazlara el konuluyor. Şimdi ekipman kısmına gelecek olursak soğutması iyi modellerden RTX3060Tİ seçilebilir. Anakart olarak BTC-S37 model ve RAM olarak 8GB tercih edilirse 8 karta kadar imkan sunan bir alt takım elinizde olur. PSU kısmına gelirsek modüler olmayan Tier listlerde üst sıralarda listelenen ürünlerden tercih edebilirsiniz. Riser olarak V009S veya V009S plus modellerinden alırsanız başınız ağrımaz.
 
@Elandeer AMD kartlarda LHR tarzı bir madenci engeli yok fakat Nvidia kadar çeşitli algoritma verimliliği sağlayamıyor. Nvidia LHR'li kart olmasına rağmen aynı fiyat bandındaki AMD karttan daha fazla algoritma seçeneği ve daha fazla işlem kuvveti sunuyor. Bu yüzden öncelik olarak Nvidia kart bakmak mantıklı oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı