100-150 bin TL arasında sistem önerisi

• Konuyu başlatan aec92
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 58

aec92

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bugüne kadar hep Gaming laptop kullanan biri olarak ilk kez masaüstü PC toplayıp gerçekten sağlam bir sistem kurmaya karar verdim. Yaklaşık 100.000-150.000 TL bütçem var ve bu parçaları tek tek ucuza internetten alıp kendim kurmak istiyorum. Daha önce bu konuda hiç tecrübem yok, o yüzden toplarken nelere dikkat etmeliyim gibi tavsiyelerinizi alabilirim. Ya da hiç riske girme deyip belli bir yerde toplat derseniz de eğer nerede toplatacağım hakkında fikir verirseniz sevinirim. Bir de montaj konusunda önerileriniz varsa süper olur! Şimdiden teşekkürler.

Bu sistemi alabilirsiniz. Sinerji montajını yapıp yolluyor zaten siz sadece ekran kartı ayrı gelecek onu takacaksınız. Tavsiye olarak attığım sistemde işlemci soğutucuyu Cooler Master 360 mm ile değiştirebilirsiniz gerisini ellemeyin.

Ekran kartının demonte şekilde gönderilmesinin sebebi kargoda zarar gelmemesi amaçlandığı için diye biliyorum. 360mm, 9800x3D ile gayet güzel gidecektir, neticesinde fazlaca ısınan güçlü bir işlemci.

Bu sistemi alabilirsiniz. Sinerji montajını yapıp yolluyor zaten siz sadece ekran kartı ayrı gelecek onu takacaksınız. Tavsiye olarak attığım sistemde işlemci soğutucuyu Cooler Master 360 mm ile değiştirebilirsiniz gerisini ellemeyin.

Hocam çok teşekkürler ama benim asıl amacım hazır sistem değil. Parçaları kendim alıp kendim evde monte edip kuralbilmek keyifli olabileceğini düşünüyorum. Bu aralar çok Nebi Akgün izledim RAM'lerin yongalarına kadar doğrusnu bulup hepsini tek tek kendim yerleştirmek istiyorum. Merak ettiğim konu tek seferde hiçbir şey bilmeden video izleyerek tek başıma yapabilir miyim? Yoksa parçaları kendim alıp tavisye edebileceğiniz bir yer var ise oraya gidip kasayı toplatmak mı daha garanti olur benim için? Cevabınız için teşekkür ederim.

Ekran kartının demonte şekilde gönderilmesinin sebebi kargoda zarar gelmemesi amaçlandığı için diye biliyorum. 360mm, 9800x3D ile gayet güzel gidecektir, neticesinde fazlaca ısınan güçlü bir işlemci.

İşlemci için X870e düşünüyorum bu arada ayrıca ekran kartını da yurt dışından MSI GeForce expert 5070 Ti olarak sipariş verdim.

Hocam çok teşekkürler ama benim asıl amacım hazır sistem değil. Parçaları kendim alıp kendim evde monte edip kuralbilmek keyifli olabileceğini düşünüyorum. Bu aralar çok nebi AKG'ün izledim RAM'lerin yongalarına kadar doğrusnu bulup hepsini tek tek kendim yerleştirmek istiyorum. Merak ettiğim konu tek seferde hiçbir şey bilmeden video izleyerek tek başıma yapabilir miyim? Yoksa parçaları kendim alıp tavisye edebileceğiniz bir yer var ise oraya gidip kasayı toplatmak mı daha garanti olur benim için? Cevabınız için teşekkür ederim.

İşlemci için X870E düşünüyorum bu arada

Çok güzel bir ikili olacaktır. Sağlam işlemciye sağlam chipset.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı