100 dolardaki işaretler doları geçersiz yapar mı?

Pitbull

Megapat
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
6.454
Makaleler
60
Çözümler
45
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Bugün bankadan 6,96'dan dolar aldım. Diğerlerinde bir şey yok, alırken makineden geçti öyle verdi. Ben de aldım göz ucu ile baktım, bunun arkasında değişik işaretler var. Geçersiz olur mu?

IMG_20200701_150439.jpg
 
Bozdurulmak istendiği zaman bazı bürolar kabul etmeyebiliyor. Normal kullanımda pek sanmıyorum ancak bu saçma işaretleri kim yazdı diye düşünüyorum. Eğer müsait iseniz aldığınız banka ile görüşün bence, çünkü buna rastlayan kişi sayısı bi' hayli azdır.
 
Hocam dolar geçerli bir para. Her türlü bozdurursunuz.
 
ABD merkez bankası tarihinde basılmış bütün dolarların geçerli olduğunu söylüyor, 1950 yılında basılmış olan dahi geçerliyken üstünde bu ufak kaşe olan dolarlar neden geçerli olmasın ki? ABD merkez bankası diyor ki doların yırtılmışını getir, hatta yanmışını getir alırım ve sana yenisin veririm tek şartları yırtılmış ya da parçası kaybolan paranın %50 sinden fazlası elinizde olacak.

5-6 tane bu kaşelerden olanını bozdurmada önceki yıllarda bir sorun yaşamadım. Bu kaşeler arap devletlerinde çok yaygın. Kaşelerin sebebini araştırdığımda görünür ya da görünmez mürekkeple basılan bu kaşeleri döviz bürolarının sahteciliği önlemek üzere bastığını bulmuştum.

Olur da döviz sahte çıkarsa döviz bürosuna geri götürdüğünde kaşesini kontrol edip evet bu benim sana verdiğim döviz o zaman geri alırım diyorlarmış. Bir nevi sana garanti vermiş oluyor döviz büfesi. Ayrıca bir çok döviz büfesinin kontrolünden geçtiğinin ve sahte olmadığının da bir kanıtı olarak düşünülebilir.

Bir Türk bankasının para sayma makinesinden geçirip sahte olup olmadığına öyle karar vermek en doğrusu. Zira kaşeliler çok güvenilir algısı yayılırsa da birileri bunu kötüye kullanabilir.

Arabanın boyasız olma takıntısı gibi dolar da lekesiz kaşesiz olmalı gibi bir takıntı başlarsa uğraş dur artık. Hemen komisyoncular türer %5 altına alırız ağğğbi diyerek bu işten kar sağlamaya çalışırlar.

2003 yılındaki bir haber:
 
Kusura bakmayın hortlatıyorum ama uzun zamandır dolar veren ATM arıyorum hiçbiri vermiyor , kullandığınız ATM hangisiydi acaba.
 

Geri
Yukarı