%100 GPU kullanımında sistem takılıyor

Heroizen

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI GTX970 ekran kartına sahibim. Driverları vs güncel, zaten bilgisayara yeni format atıldı. Son zamanlarda aynı anda birden fazla iş yaparken (oyun oynarken arkada YouTube videosunun açık olması veya Spotify açık olması gibi) GPU kullanımı %100 oluyor, bilgisayar donmaya başlıyor ve sesler cızırtılı geliyor. Neden kaynaklanıyor olabilir? GPU kullanımını %100 yapacak oyunlar vs de açmıyorum açtığım oyunlar FIFA 21 ve LoL gibi oyunlar. Oyunları da kapadığım gibi GPU kullanımı %2'lere düşüyor. Şimdiden teşekkür ederim. Sorunu yaşadığım anda Görev Yöneticisi'nin durumunu zar zor SS alabildim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam raminiz... %90'a yaklaşan ram kullanımları bu tarz durumlar yaratabilir. Tahminen oyundayken çok daha yüksek ram kullanımlarına ulaşıyordur. Bir şey deneyelim. Format sonrasında şu ayar açık olabiliyor ve bu da bu tarz durumlara yol açabiliyor. Ayarlar>Sistem>Monitör>Aşağı kaydırın Grafik>Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlama. Bunu kapatın. Kapattıktan sonra sistemi yeniden başlatın ve bir daha deneyin.

Hocam dediğiniz kısma tarayıcı üzerinden de araştırıp baktım bende öyle bir ayar yok malesef. Format atmamın nedeni de öncesinde böyle bir olay yaşamamdı. Garip bir şekilde bazen tek bir oyun açtığımda bu sorunu yaşıyorum, bazen ise 2 oyun açık olup altta film izleyebiliyorum ve bazen de 3-4 saat aralıksız oyun oynadıktan sonra kendiliğinden olmaya başlıyor. Dediğiniz gibi ramle ilgili bir sıkıntı olsaydı sürekli olarak bu problemi yaşamam gerekmez miydi? Teşekkür ederim cevabınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…