1000-1500 TL klavye önerisi

TğrlK

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2017
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3 yıldır kullandığım Logitech G413 klavyenin çift basma ve Switch tırnaklarının kırılması sorunları sebebiyle değiştirme kararı aldım. Klavyeden temel beklentilerim; Türkçe tuş dizilimi, multimedya tuşları, metal kaplama olması. Tkl klavye istemiyorum. Blue Switch gibi yüksek sesli ve MX Speed gibi çok küçük dokunmalarda algılayan Switch'leri düşünmüyorum.

Sanırım beklentim için en ideal Cherry MX Red Switch. Açıkcası Red Switch daha önce hiç kullanmadım ve Romer G tecrübemden sonra yeni heyecanlar aramadan farklı marka yerine kalite konusunda sıkıntı çıkartmayacak, uzun yıllar stabil çalışabilecek Cherry MX Switch arıyorum. Razer, SteelSeries, ASUS, HyperX gibi markaların kendi Switch'leri, yeni optik Switch'ler hakkında bilgim oldukça az.

Bilek desteği denemek istiyorum ancak olmazsa olmazım değil. RGB benim için önemli değil hatta mümkünse olmasın ama RGB olmayan klavye bulmak zor. Corsair K70 Lux modeli aradığım standartlara tam olarak uyuyordu ancak maalesef stoklarda bulmak imkansız. Stoklara girerse anında almayı planlıyorum. Logitech klavye tekrar almayı düşünmüyorum. Malzeme kalitesi benim için oldukça önemli. Görsellik çok fazla ilgimi çekmiyor.

Temel beklentilerimden sonra merak ettiğim konuları cevaplayabilirseniz sevinirim.
1) Klavye stok sorunu daha önce de yaşanmıştır. Corsair klavyeler daha önceki tecrübelerinize dayanarak ne zaman stoklara girer? Bir süre daha bekleyebilirim.
2) Cherry MX dışında diğer Switch'lerin kullanıcı tecrübeleri ve malzeme kalitesi hakkında kullanıcı yorumlarını nasıldır? Beklentilerime göre hangisini önerirsiniz?
3) Başlıkta belirttiğim fiyat aralığında klavye tavsiyeleriniz nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

 
Cherry MX dışında Razer'ın, SteelSeries'in Switchleri de gayet iyidir.

 
Cherry MX dışında Razer'ın, SteelSeries'in Switch'leri de gayet iyidir.


Acaba Huntsman ile Huntsman TE arasında fark var mi?
 
Hangisi daha hızlıdır ve bunlar arasından en hızlısı ile Cherry MX Speed'i karsilastirirsak hangisi daha hızlıdır ayrıca insanlar Cherry MX Switch kullanın diyor sebebi nedir?
Cherry MX kaliteli çünkü. Razer'ın switchleri de kötü değildir ama. Şu an piyasadaki en hızlı switch Razer'ın kırmızı Switchleri.

 
Hangisi daha hızlıdır ve bunlar arasından en hızlısı ile Cherry MX Speed'i karsilastirirsak hangisi daha hızlıdır ayrıca insanlar Cherry MX Switch kullanın diyor sebebi nedir?
Switch rengi klavyeyi en çok hangi amaç ile kullandığınıza bağlı değişir, mesela FPS oyunları oynuyorsanız kırmızı olan daha iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı