1000-2000 TL arası en iyi IPS 144 Hz monitör

Matteach

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
1.490
Çözümler
2
Merhaba dostlar, monitör almak istiyorum. Mümkünse sebebini de yazar mısınız? Çok fazla aynı özellikte monitör var, farkları ne anlayamıyorum.
 
@Ma'at adlı arkadaşın önerdiği monitörü kullanıyorum. Fiyatına göre gayet iyi. Yukarı-aşağı ve sağa-sola monitörü çevirebiliyorsunuz. Kısacası odanızda televizyon yoksa bu monitör televizyon olmak için bile ideal. IPS panel olması da oynadığınız oyunlarda ve izlediğiniz filmlerde en iyi renk kalitesini sağlıyor. 144 Hz özelliği FPS ve Rekabetçi oyunlarda çok fayda sağlıyor. Bunun için YouTube'da 60 Hz vs 144 Hz farklarını izleyebilirsiniz. Aynı şekilde 1 ms olması da çok güzel. Ben monitörü alalı 2 ay oldu, şu ana kadar beni üzmedi. Siz de alırsanız eğer, alacağınız yerden ölü piksel ve ışık sızması testi yapın. Tasarımı da gayet şık.
 
27 inç olan modeli kullanıyorum ben de, bir tık ghosting var sanki. Özellikle rekabetçi oyunlarda ani fare çevirişlerinde belli oluyor. Muhtemelen 1 ms olan MPRT değeri.
Evet, gtg değerinde 4 ms olarak gösteriyor. Ama bu fiyatlarda hala daha alınabilecek en iyi monitör.
 
Hemen hemen birçok monitörde en düşük tepki süresinde gözle görülür ghosting oluyor. Rekabetçi oyunlarda tepki süresini bir tık yavaş olanı seçmek ghostingi bariz azaltıyor genelde. 1 MS ile 4 MS arasında düşmanı vurup vurmama zaman aralığı çok çok nadir fark yaratır. Ghosting yüzünden düşmanı fark etmeme veya geç farketme çok daha önemli bence.
Tepki süresi bir yana giriş gecikmesi de çok önemli.
1 MS tepki süreli 18 MS giriş gecikmeli monitör mü 4 MS tepki süreli 10 MS giriş gecikmeli monitör mü daha faydalıdır rekabetçi oyunda?
Tepki süresi monitördeki pikselin değişim süresi. Giriş gecikmesi ise görüntüyü oluşturan verinin ekrana gelinceye kadar işlenirken harcanan süre.
Rekabetçi oyunda avantaj hesaplarken en az ghostinge sahip tepki süresi modu + giriş gecikmesi şeklinde toplama yaparak diğer monitörle kıyaslamak daha isabetli olur bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı