1000₺ günlük kullanım için AMD sistem önerisi

Artık 7. nesil İntel işlemciler alınmaz. Sakın o hataya düşmeyin. İntel 8. nesil işlemciler 7. nesilin çalıştığı anakartlarda çalışmıyor. Yani 7. nesil İntel işlemcilerin önü kapalı ve güncellenmeye müsait değil.

2020 kadar soket değiştirmeyecek olan AMD Ryzen çalıştırabilen Ryzen tabanlı sistemler alınmalı ya da 8. nesil İntel işlemcili sistem kurulmalı. Size önerdiğim APU sistem güncel ve önü açıktır. İstediğiniz zaman Ryzen işlemcilerle güncelleyip oyun sistemine çevirebilirsiniz.

Bütçenin el verdiği mantıklı sistem Ryzen ile güncellebilen ve 2020 kadar Ryzen V2 belki Ryzen V3 işlemcileri bile çalıştırabilecek bir altyapı kullanmak oluyor işte.

7. nesil bir İntel işlemci aldığında. Bu işlemciyi güncellemek istediğinde 8. nesil bir İntel işlemci almak için Anakart + İşlemci değiştirmek zorunda kalacak. Mantık lütfen.

Adamın zaten bütçesi yok. İleride tekrar tekrar işlemci masrafı yapmasındansa şuan alınabilecek en iyi işlemci ile ileride de oyunlar oynayabilir. Şuan APU alırsa ileride tekrar işlemci masrafı yapması gerekir. Benim önerim bence en makul olanı. Bütçenin olmadığı durumlarda en az paraya en çok kullanım senaryosunu yaratmak ve en ucuza en çok performansı almak önemli bence.

Eğer illa da en güncel sistem istenirse işlemci 8. nesil tercih edilir, bu da +50 TL masraf demek. Tabii birde anakart değişecek o da bi +120 TL masraf olsa bütçe 150 TL aşılarak 8.nesil sistem de tercih edilebilir.

İ3 7100 uğruna eski ve önü kapalı bir platform kullanmaya değecek bir işlemci değil. Arkadaş zaten ben internette dolaşacam ve program kullanacam demiş. Günü geldiğinde Ryzen V2 - Ryzen V3 alır bu platforma takar. Gül gibi oyun sistemi olur.

Sizin sistemi alsa daha çok masrafa girecek. i3 7100 daha ne kadar yeterli olacak. Elinde sonunda onu güncellemek istediğinde anakart masrafı da çıkacak. Bana mantıklı gelmiyor. İsterse alabilir.

Eğer şimdi işlemciyi düşük tutar ise ileride oyun oynamak isteyince kallavi bir masraf onu bekliyor olacak. i3-7100 birçok oyunu oynayabilecek kapasite bir işlemci. Kaldı ki ben 7100 diye ısrar etmiyorum 150 TL bütçe aşılacak ise 8100 da tercih edilebilir. Bu işlemcilerden birisini tercih ederse 8 GB RAM v alarak toplam 12 GB RAM oyun oynamasına yetecektir. Bir de ekran kartı aldığı zaman en az masraf ile sistem oyun bilgisayarına dönüştürülebilir. Sizin önerdiğiniz sistemi alırsa oyun bilgisayarına dönüştürmek için fazladan işlemci masrafı çıkacak.

Ben insanların cebini düşünüyorum. Para kolay kazanılmıyor. İleriden durduk yere neden fazladan 500-600 TL masraf çıksın. Şimdi alacağı APU'da 200-300 TL desek o da çöpe gidecek. Masraf oğlu masraf.

İntel alacaksa i3 8100 için ucuz anakartlar çıkacak onu beklesin.

Size katılmıyorum hiç bir şekilde 7. nesil işlemciler alınmamalı. Dediğim gibi i3 7100 önü kapalı ölü bir platform almaya değecek bir işlemci değil. İ3 7100 yeterli olduğunu söylüyorsunuz. İlerde APU yerine işlemci aldığında masrafa gireceğini söylüyorsunuz. Tamamen kendinizle çelişiyorsunuz.

Sizin sisteminizi alıp ilerde güncelleme yapmak istediğinde Anakart + İşlemci değiştirmek zorunda kalacak.

Benim sistemimi aldığında sadace işlemci değiştirecek. Hangisi daha masraflı?

- i3 7100 alıp ilerde güncellemek istediğinde anakart + işlemci değiştirmek mi?
- Yoksa Ryzen tabanlı APU sistem alıp ilerde güncellemek istediğinde sadace işlemci değiştirmek mi?

Ha diyorsanız bir işlemci değiştirmek anakart + işlemci değiştirmekten daha masraflı olacak. Bilemem tabi.

550 TL'ye İntel 8. nesil i3 8100 varken gidip, önü kapalı ölü bir platform kullanan güncellemeye kapalı İntel 7. nesil i3 7100'e 490 TL vermek bana mantıklı gelmiyor.
Ayrıca i3 7100 gücü ile ilgili söyledikleriniz tamamen saçma. i3 7100 dediğiniz işlemci Pentium G4600 kratında bir işlemci.

Arkadaş bana bu sistem bugün için sadace ofis için gerekli demiş. İlerde oyun sistemine çevirmek istediğinde i3 7100 yetersiz kalacak ve anakart + işlemci değiştirmek zorunda kalacak. Benim sistemimi alırsa ofis için gayet yeterli olacak ve ilerde sistemi oyun sistemini çevirmek istediğinde sadace işlemci değiştirecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sizin anlamadığınız kısım 7100 veya 8100 ile bir süre değiştirmeden kullanabilecek olması. Şuan bile oyun sistemlerinde bütçesi olmayanlar 7100-8100 tercih ediyor. Oyun sistemi olması için illa en iyi işlemci olması şart değil. Orta halli bir ekran kartı ile bu işlemciyi değiştirmesine gerek olmaz. İşlemci değiştirmemek demek masraftan kurtulmak demek.

Sizin anlamadığınızda şu arkadaş ben oyun sistemi istiyorum dememiş. Ben ofis sistemi istiyorum demiş. Yani 2 yıl ofiste kullanıp sonra oyun sistemi yapmak istediğinde kullandığı platform 2 yıl sonra bile güncel olacak. İ3 7100 kullandığı platform ise olmayacak ve i3 7100 2 yıl sonra ne kadar yeterli olacak? Elinde sonunda güncelleme istediğinde daha çok masrafa girecek. Kaldı ki Ocak ayının sonunda 8. nesil için ucuz anakartlar çıkacak insanlara 7. nesili itelemeyin lütfen yazıktır. Para kolay kazanılmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…