İntel alacaksa i3 8100 için ucuz anakartlar çıkacak onu beklesin.
Size katılmıyorum hiç bir şekilde 7. nesil işlemciler alınmamalı. Dediğim gibi i3 7100 önü kapalı ölü bir platform almaya değecek bir işlemci değil. İ3 7100 yeterli olduğunu söylüyorsunuz. İlerde APU yerine işlemci aldığında masrafa gireceğini söylüyorsunuz. Tamamen kendinizle çelişiyorsunuz.
Sizin sisteminizi alıp ilerde güncelleme yapmak istediğinde Anakart + İşlemci değiştirmek zorunda kalacak.
Benim sistemimi aldığında sadace işlemci değiştirecek. Hangisi daha masraflı?
- i3 7100 alıp ilerde güncellemek istediğinde anakart + işlemci değiştirmek mi?
- Yoksa Ryzen tabanlı APU sistem alıp ilerde güncellemek istediğinde sadace işlemci değiştirmek mi?
Ha diyorsanız bir işlemci değiştirmek anakart + işlemci değiştirmekten daha masraflı olacak.
Bilemem tabi.
550 TL'ye İntel 8. nesil i3 8100 varken gidip, önü kapalı ölü bir platform kullanan güncellemeye kapalı İntel 7. nesil i3 7100'e 490 TL vermek bana mantıklı gelmiyor.
Ayrıca i3 7100 gücü ile ilgili söyledikleriniz tamamen saçma. i3 7100 dediğiniz işlemci Pentium G4600 kratında bir işlemci.
Arkadaş bana bu sistem bugün için sadace ofis için gerekli demiş. İlerde oyun sistemine çevirmek istediğinde i3 7100 yetersiz kalacak ve anakart + işlemci değiştirmek zorunda kalacak. Benim sistemimi alırsa ofis için gayet yeterli olacak ve ilerde sistemi oyun sistemini çevirmek istediğinde sadace işlemci değiştirecek.