1000 Kişilik Telegram grubunda dolandırıldık

Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
1.068
Makaleler
4
Çözümler
1
Not: Adı geçen şirket, firma veya kuruluşlar herhangi bir şekilde karalanmamaktadır.

Dostlar selam, sizlere bir anımı paylaşmak istiyorum. Çok sinirlendim gece gece. Arkadaşlar biliyorsunuz ki Türkiye de ünlü olan bir Instagram hesap Stalklama programı "P..." var. Bu programı kullananların hesapları bir ara Instagram tarafından detect edilip kilitleniyordu ve girilmez hale geliyordu. 1-2 hafta bu olay epey yoğunlaştı daha sonra bir anda "M..." diye bir grup ortaya çıktı. Bahsettiklerine göre "P..." uygulamasından müzidarip olanları oraya topluyorlardı toplama nedenleri ise o uygulamadan çok daha iyi bir script yapıp uygulamaya çevireceklerini iddia ettiler.


İlk girdiğimizde sadece yabancılar ( İngilizce/Almanca konuşanlar) vardı sadece 1 tane Türk vardı o da programı yapan kişilerin habericisydi. Girdiğimizde 100 kişi vardı bize uygulamanın 3 hafta içinde çıkışı olacağını söylediler 2 hafta sonra beta (erken erişim) için çekiliş yaptılar. Çekilişi kazanan kişi arkadaşlarından birisiydi muhtemelen ki öyleydi zaten. Aradan toplamda 1 ay geçti uygulamanın kod yazarlarının trafik kazasında ölmesi sebebiyle ertelendiğini belirttiler daha sonra 1-2 gün geçince artık grup sayısı 1000 oldu derken bir anda grup PP si ve açıklaması değişti. Arkadaş bir anda yok oldu. Ve fotoğraflarda da gördüğünüz üzere bir diyalog geçti.

Ben en başta dolandırıcı olduklarını söyledim fakat kimse inanmadı. Admin de beta için ( Sırf biz erken kullanalım diye) ekstra para ödediğini belirtti. 1 ay sonunda hepimiz taklaya gelmeden önce bu arkadaşa 20-30 dolar gönderenler olmuş sanırım. Uygulamanın özelliklerinden 1 tanesi de fake hesap ile girip bütün gizli hesapları sınırsız görebilmekdi. Ben grup içinde milleti uyardım fakat bana sövünce uyarmayı bırakmıştım. 16-17 yaşında ki çocukların böyle şeyler yapıp insanların ümidini yemesine üzülüyorum. Buraya kadar okuyan varsa teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • 1664060823792.png
    1664060823792.png
    467,2 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı