1000 MB internette indirme hızı çok düşük

ÖmerKutluTR

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2018
Mesajlar
29
Arkadaşlar selam, indirme hızım 950 ama Steam'de Max 58 Battlenet'de 59 görüyorum. Sebebini bilen veya çözümünü bilen varsa yazabilir mi?

Ekran görüntüsü 2022-09-24 192928.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi karşı tarafın performansı. İnternetin 946 Mbps diye her sitede aynı performansı alamazsın. Çünkü tek indirme yapan siz değilsiniz binlerce kişiye aynı anda hizmet verdiği için belli bir indirme sınırı var. İnternetinde bir sorun yok. Google drive gibi daha yüksek performans yerlerden indirme yaparsanız belki daha yüksek değerlere çıkarsınız.
 
Arkadaşlar selam, indirme hızım 950 ama Steam'de Max 58 Battlenet'de 59 görüyorum. Sebebini bilen veya çözümünü bilen varsa yazabilir mi?

Eki Görüntüle 1527099

Bende Superonline 1000 Mbps kullanıyorum Steam de indirme yaparken mesela PUBG indirirken 10 MB ile CoD MW2 indirdim bugün 45MB ile birkaç oyunda 66MB gördüm tahminimce oyun sunucuları ile de alakalı bir durum.
 
Bu internette tek tek indirme yapacağına çoklu indirme işlem yapman daha iyi olur. O zaman internetin tam kapasitesini kullanırsın.
 
Mbps ve MBps aynı şeyler değiller. SpeedTest'te gördüğün Mbps yani Megabits per second indirme yaparken gördüğün Megabytes per second. Bir Megabyte 8 Megabite ediyor oradan hesapla eğer steam sunucuları kusursuz olsa ve tam kapasite bandwith sağlasa 1000Mbps downloadın varsa 125MBps ile indirmen gerekir. Durum ne kadar bu da olsa sunucudan sunucuya değişiyor tabii. Ancak yine de 1000Mbps hızla 1000MBps indireceğini sanma aynı şeyler değiller.
 
Steam'de sunucuları deneyip, sizin için en hızlı olanı bulmanız lazım. Ben de Superonline kullanıyorum. Bu şekilde çözdüm.

Eki Görüntüle 1527112Eki Görüntüle 1527113

Selam, hangi sunucuyu kullandığınızı yazabilir misiniz acaba?

Sebebi karşı tarafın performansı. İnternetin 946 Mbps diye her sitede aynı performansı alamazsın. Çünkü tek indirme yapan siz değilsiniz binlerce kişiye aynı anda hizmet verdiği için belli bir indirme sınırı var. İnternetinde bir sorun yok. Google Drive gibi daha yüksek performans yerlerden indirme yaparsanız belki daha yüksek değerlere çıkarsınız.

Evet, çoğu kişi aynı düşünüyor. Server yoğunluğu vs gibi etkenler mevcut ama yine de nasıl en yüksek indirmeyi hedeflerim ona bakıyorum çünkü 100 MB indirme hızına ulaşanları görmüştüm. Yardımlarınız için teşekkürler!!
 

Geri
Yukarı