1000 Mbps altyapı gözükmüyor

Aktif olarak Superonline 100 Mbps kullanıyorum ama 200-300 Mbps civarı download alıyorum. 1-2 hafta öncesinde internetim durduk yere 1000 Mbps oldu, bug falan da değil bildiğiniz 1000 oldu ve 1 hafta civarı öyle kullandım, indirmeler vs. aşırı hızlıydı. Yani bu da demek oluyor ki muhtemelen 1000 Mbps altyapıya sahibim, olmasam internetim nasıl 1000 olacak? Tekrardan 100 Mbps oldu ve bugün Superonline ile olan taahhüt süremiz bitiyor, 250 TL civarı olan pakete 590 TL istedikleri için başka sağlayıcıya geçmeyi düşünüyorum. İnternet sitelerinden sorguladığımda hiçbiri 1000 Mbps altyapıya sahip olduğumu göstermiyor. Superonline ADSL ve VDSL'e sahip olduğumu, Kablonet ise 50 Mbps VDSL'e sahip olduğumu gösteriyor. Yukarıda anlattığım sebep dolayısıyla 1000 Mbps altyapıya sahip olmam gerekmiyor mu? İnternet siteleri mi yanlış gösteriyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var binaya Superonline fiber 1 yıl önce döşendi ve şu an 100 Mbps internetini kullanıyorum ama altyapı sorgulama yaptığımda hiçbir sitede altyapımda fiber olduğu gözükmüyor. Yeni altyapı olduğu için sistemlerde güncellenmemiştir diye düşündüm.

SüperOnline sadece kendi altyapısını kullanıyor, bazı İSS'ler dışında altyapısını paylaşmadığı için siz sorgulamalarda göremezsiniz. Binanızda SüperOnline dışında FTTH kutusu bulunan başka bir İSS var mı?

Aynı sorun bende de var binaya Superonline fiber 1 yıl önce döşendi ve şu an 100 Mbps internetini kullanıyorum ama altyapı sorgulama yaptığımda hiçbir sitede altyapımda fiber olduğu gözükmüyor. Yeni altyapı olduğu için sistemlerde güncellenmemiştir diye düşündüm.
Altyapı SüperOnlineye ait olduğu için ve SüperOnline TürkTelekom gibi altyapısını çok fazla paylaşmadığı için, altyapınız diğer İSS altyapı sorgulamalarında gözükmez. SüperOnline Millenicom'da olduğu gibi diğer İSS'ler ile altyapı paylaşırsa o zaman sorgulamalarda gözükebilir.

Netspeed gibi İSS'ler, TürkTelekom altyapısı üzerinden hizmet verir, ve altyapı sorgulaması yapıldığında sadece TürkTelekom'un binanızda bulunan altyapı sonucunu gösterir. TurkNet ise hem kendi altyapısını hem de TürkTelekom'un alt yapısını gösterir, binanızda TurkNet'in kendi alt yapısı yoksa sadece TürkTelekom'un altyapı sorgu sonucunu gösterir.

Kısacası; Binanıza hizmet sağlayan firma, altyapısını diğer İSS'ler ile paylaşıyorsa, altyapı paylaştığı İSS'lerin sorgu ekranlarında gözükür. Paylaşmıyorsa, sadece kendi sorgu ekranında gözükür.

Son düzenleme:
Superonline sadece kendi altyapısını kullanıyor, bazı ISS'ler dışında altyapısını paylaşmadığı için siz sorgulamalarda göremezsiniz. Binanızda Superonline dışında FTTH kutusu bulunan başka bir ISS var mı?

Altyapı Superonline'ye ait olduğu için ve Superonline Türk Telekom gibi altyapısını çok fazla paylaşmadığı için, altyapınız diğer ISS altyapı sorgulamalarında gözükmez. Superonline Millenicom'da olduğu gibi diğer ISS'ler ile altyapı paylaşırsa o zaman sorgulamalarda gözükebilir.

Netspeed gibi ISS'ler, Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet verir, ve altyapı sorgulaması yapıldığında sadece Türk Telekom'un binanızda bulunan altyapı sonucunu gösterir. TurkNet ise hem kendi altyapısını hem de Türk Telekom'un alt yapısını gösterir, binanızda TurkNet'in kendi alt yapısı yoksa sadece Türk Telekom'un altyapı sorgu sonucunu gösterir.

Kısacası; binanıza hizmet sağlayan firma, altyapısını diğer ISS'ler ile paylaşıyorsa, altyapı paylaştığı ISS'lerin sorgu ekranlarında gözükür. Paylaşmıyorsa, sadece kendi sorgu ekranında gözükür.

Aynı sorun bende de var Milleni'den baktığımda adresimde 1000'e kadar gösteriyor ama TurkNet'e baktığımda 100 hatta bazı zamanlar ev görünmüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı