Çözüldü 1000 Mbps internet Steam'de 90 Mbps indirme yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
1000 Mbps internet bağlattım bugün, Steam'de bu hıza ulaşıyor. Normal mi sizce? Steam İstanbul server'ına bağlı. Ya da normal değil diyorsanız, ne gibi bir çözüm olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Buradan çıkan sonuca göre devam edelim.

Mobilde de benzer durum olduğu için sorunun buradan kaynaklandığını düşünmüyorum. Router ya da ISS taraflı bir sorununuz var.

Şu an çağrı merkezi ile görüşüyorum.

Mobilde de benzer durum olduğu için sorunun buradan kaynaklandığını düşünmüyorum. Router ya da ISS taraflı bir sorununuz var.

Binanın içinden gelen ve dairenin duvarından çıkan CAT Kablo'nun ucunu çocuk tam yapamamış. Ucuna plastik takılıyor ya, çıt çıtlı olan, modemin arkasına WAN'ı takıyorsun. O CAT kablosunda bir sıkıntı var. Elimle ittirdim düzeldi.

Daire içinden gelen kablo kısa kalıyor abi dedi ve alta işaretliğim ucundaki çıt çıtı yeni taktı çocuk. Muhtemelen tam oturtamadı çıt çıtı, bu yüzden dokunduğum an internet gidiyor. Sarkması da iyi bir durum değil. Çözmem gerekiyor.
Şu an elimle düzelttim ve internet düzeldi. @Asım Demir

Güncel sonuç;
Speedtest testi yapıp görsel veya link ekler misiniz?

Muhtemelen internet kablosundan kaynaklı, modem kutusunun içinde kablo olacak genellikle yeşil oluyor senin kullandığın sarı olansa 100 Mbps kadar destekliyor, bir bakabilir misin?

Muhtemelen internet kablosundan kaynaklı, modem kutusunun içinde kablo olacak genellikle yeşil oluyor senin kullandığın sarı olansa 100 Mbps kadar destekliyor, bir bakabilir misin?

30 dakikaya kadar sorun yoktu. Sarı olanı bağlamadım, standart lan beyaz kabloyu bağladım. 900 civarını görüyordu. Şu an bu rakamı görüyor. Telefondan Speedtest yaptım. Yine aynı sonucu verdi.

Normal değil, 90 üstüne bile çıkmıyor.
100 Mbps limitli kalmış gibi görünüyor. Kabloyla mı bağlısınız? Kablo ile bağlıysanız kablonun uzunluğu ve kategorisi ne? Ethernet ayarlarını değiştirdiniz mi? Ayrıca kullandığınız bilgisayar laptopsa marka ve modelini, masaüstü ise anakart modelini belirtin.

30 dakikaya kadar sorun yoktu. Sarı olanı bağlamadım, standart LAN beyaz kabloyu bağladım. 900 civarını görüyordu. Şu an bu rakamı görüyor. Telefondan Speedtest yaptım. Yine aynı sonucu verdi.
Telefonda da benzer sorun varsa, sorun ISS taraflı olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alın, bölgesel bir problem varsa etkilenmiş olabilirsiniz.

Anakart Gigabyte B450 Aorus Elite, sitesinden indirdim LAN driver böyle oldu. Evet, kablo ile bağlandım. Uzunluğu 10 metre var. Zaten bugün sorun yoktu. Bir anda böyle oldu.

Tamamdır arıyorum.

Şu an çağrı merkezi ile görüşüyorum.

Binanın içinden gelen ve dairenin duvarından çıkan CAT Kablo'nun ucunu çocuk tam yapamamış. Ucuna plastik takılıyor ya, çıt çıtlı olan, modemin arkasına WAN'ı takıyorsun. O CAT kablosunda bir sıkıntı var. Elimle ittirdim düzeldi.

Daire içinden gelen kablo kısa kalıyor abi dedi ve alta işaretliğim ucundaki çıt çıtı yeni taktı çocuk. Muhtemelen tam oturtamadı çıt çıtı, bu yüzden dokunduğum an internet gidiyor. Sarkması da iyi bir durum değil. Çözmem gerekiyor.
Şu an elimle düzelttim ve internet düzeldi. @Asım Demir

Güncel sonuç;

Dosya Ekleri

• 2831f0d4-323b-4fad-bf8e-5cd946892647.jpg
    83,1 KB · Görüntüleme: 12
  • Adsız.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 8
  • xaa.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arıza kaydı oluşturun, gelip düzeltirler. Geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…