1000 Mbps internetin hızı kullandıkça düşüyor

CAT5e 1 giga destekler, modeme gelen hız normalse CAT5 kabloda sıkıntı vardır. ya da modemi değiştirsinler.

CAT5e teoride 1000 Mbps destekler ama MHz 100 olduğu için peş peşe yapılan testlerde sorun çıkarıyor diye düşünüyorum.

Dediğimiz gibi CAT6 -7 ile test etsin anlarız zaten.

Bu durumda modem ile bilgisayar arasındaki kabloyu kontrol etmesi gerek.

CAT6 ya da 7 kablo ile deneme yapın.
tabiki de kabloyu alıp deneme yapacam ama wifi üzerinden 5 ghz ile speedtest yapıyorum ilk başta 550 mbps çıkıyor(büyüki ihtimalle cihazın wifi 5 olmasından kaynaklı) sonraki speedtestler de gene 100 mbps lere düşüş yaşanmakta. yani sorun kabloda olsa telefonda yaptığım da sürekli 500+ mbps lerde olması gerekmez miydi?

Tabii ki de kabloyu alıp deneme yapacağım ama Wi-Fi üzerinden 5 GHz ile Speedtest yapıyorum maalesef ilk başta 550 Mbps çıkıyor(büyüki ihtimalle cihazın Wi-Fi 5 olmasından kaynaklı) sonraki Speedtest'ler de gene 100 Mbps'lere düşüş yaşanmakta. Yani sorun kabloda olsa telefonda yaptığım da sürekli 500+ Mbps'lerde olması gerekmez miydi?

Doğru Wi-Fi'de düşmemesi gerek.
Modem arayüzğnde hat değerleri çıkıyor mu?
Çıkmıyorsa modem değişikliği talep et.

Ayrıca şöyle bir şey var.
Fiber uçları yapan teknisyen düzgün yapmadı ise oradanda sorun çıkabiliyor.
Bugün daha böyle bir olaya denk geldim.

Cat5e 1 Giga destekler, modeme gelen hız normalse Cat5 kabloda sıkıntı vardır. Yada modemi değiştirsinler.
modemi 0 taktılar kutudan yeni çıkmıştı hatta kurulum ekibindeki müdür modem değiştirin dedi ama modem 0 dedi o yüzden değişiklik yapmadı.
Doğru Wi-Fi'de düşmemesi gerek.
Modem arayüzğnde hat değerleri çıkıyor mu?
Çıkmıyorsa modem değişikliği talep et.

Ayrıca şöyle bir şey var.
Fiber uçları yapan teknisyen düzgün yapmadı ise oradanda sorun çıkabiliyor.
Bugün daha böyle bir olaya denk geldim.
zaten kurulumu aynı zamanlı 2 ekip gerçekleştirdi değerlerin uyuşup uyuşupmadığına çift yönlü baktılar. yani db yazan bir cihaz üzerinden hem aşağıdan hemde yukarıdan aynı değerler çıkana kadar. diğer ekip gitmedi.

Modemi 0 taktılar kutudan yeni çıkmıştı hatta kurulum ekibindeki müdür modem değiştirin dedi ama modem 0 dedi o yüzden değişiklik yapmadı.

Zaten kurulumu aynı zamanlı 2 ekip gerçekleştirdi değerlerin uyuşup uyuşupmadığına çift yönlü baktılar. Yani dB yazan bir cihaz üzerinden hem aşağıdan hem de yukarıdan aynı değerler çıkana kadar. Diğer ekip gitmedi.

Kaç çıktı peki sinyal hatırlıyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı