Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dostum, İSS'lerin PoP noktaları vardır. Bu çıkışlar sayesinde daha az gecikme ile oynarsın. Belli ki senin sorunun, senden kaynaklı değil; İSS'den kaynaklı. Mümkünse Türk Telekom, Comnet, TurkNet gibi PoP noktası fazla İSS'leri tercih etmeni tavsiye ederim.
Bakın bunu defalarca yazdım, tekrar yazıyorum. Yüksek hız pingi düşürmez. Bir oyunu oynamak için önerilen hız vardır. Örnek veriyorum 3Mbps bağlantı gerekli. 3Mbps bağlantı sağlandığı sürece üstü hızlar için pinginiz düşmez.
Pinginizi etkileyen şeyler verinizin ilgili sunucuya giderken izlediği yoldur.
Sunucuya Almanya-Hollanda ve İngiltere gibi bir yoldan giderseniz pinginiz düşük olur.
İsviçre-Fransa-Almanya-Hollanda ve İngiltere gibi bir yoldan giderseniz otomatik 10-15ms civarı yüksek olur. Olay bundan ibaret. ISS'nin o sunucuya verinizi nasıl taşıdığına bağlıdır.
Bu arada iyi bir deneyim için önerilen ping 30ms ve altı zaten. Ortada sorun bile yok.