1000 Mbps Superonline'da indirme hızı düşük

STanos

Kilopat
Katılım
11 Mayıs 2015
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam. Birkaç gün öncesinde 200Mbps'den 1000 Mbps'lik pakete geçiş yaptım Superonline'dan. Hız testi yaptığım zaman değerler gayet doğal görünüyor. Dün Steam'den PUBG'yi indirmeye çalıştığımda indirme hızı en faza 40MB/S'lara çıkıyordu sonrasında hemen yaklaşık 2MB/S'ye düşüp orada sabit kalıyordu. Başka bir oyun deneyeyim dedim ve Dark Souls 3'ü yaklaşık 45MB/S gibi bir değerle indirebildim. Burada pek bir sorun yok gibi görünüyor fakat 1000 Mbps'lik pakette yaklaşık olarak 100MB/S gibi hızlar görmem gerektiğini biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Bununla alakalı müşteri hizmetlerini aradım hiç yardımcı olmadılar. Ekip göndersem hızınız normal der ve giderler dediler. Bugün de Xbox uygulaması üzerinden oyun indirmeyi denedim. Orada da en fazla 44MB/S civarı hızlar gördüm. Görev yöneticisine baktığımda ağ etkinliğinde en fazla 350-370 Mbps civarında trafik olduğunu gördüm bu indirme sırasında. Benim tarafımda mı bir sorun var? Yoksa Superonline bu servisler üzerinde hız kısıtlaması mı yapıyor? Görsellere Speedtest sonucunu ve Xbox'da indirme yaparkenki trafik var.

Not: Ethernet driverlarımı güncelledim bir yararı olmadı.

Screenshot_2.png
Screenshot_1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Steam ayarlarindan sunucuyu degistirin.
Steam'de sunucuları deneyin hangisi hızlı bakın. Ben de en hızlı Newyork sunucusu. İndirilen oyuna göre değişmekle beraber 94MB/s ile 117MB/s arası değişiyor.
Almanya sunucularını denemiştim pek bir fark olmamıştı, New York'u denedim bir beş dakika kadar maksimum hızda 91MB/s gördüm. Gerçekten anlamıyorum, bundan sonra oyunlarımı okyanusun karşısından indireceğim demek ki :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı