1000 TL Civari A320 ve GTX 960 İçin Uygun İşlemci

K4NG4L

Kilopat
Daha fazla  
Laptopumu sattım üzerine biraz koydum ve ancak bu kadar bütçe elde ettim. Yani mesajlarınızda bütçe arttır dememenizi rica ediyorum. Zaten idarelik bir sistem olacak.

Ankart A320 bir anakart düşünüyorum ama 3.nesil Ryzen işlemcileri destekleyecek mi bilmiyorum. O yüzden biraz şüpheliyim. 400 liraya ankartı buldum.

RAM 320 liraya 8GB 2400MHz CL16 buldum.

İşlemci için idarelik bir şey bakıyorum. A10 9700 (250 TL) ve A6 9500 (200 TL).

Sizce hangi işlemciyi almalıyım ileride Ryzen'in 3.neslinin en güçlü işlemcisini takabilmek istiyorum. Ekran kartı olarak GTX 960 kullanacağım. PUBG R6 gibi oyunlari oynatir mi doğru ayarlarda?

-Evet, oynatır.
-2400 Mhz için CL16 değeri biraz yüksek
-Destekler ama anakart giriş seviyesi.
-En iyi işlemciyi takmak yerine ekran kartını yükseltebilirsin. Oyunlarda asıl performansı ekran kartı sağlıyor. Hem o işlemciyi A320'ye takmak ayıp olur :)
-Dediğiniz şlemciler verdiği performansa göre pahalı.
Bütçenin az olduğunu yazmışsın ancak söylediklerini yaparsan paranı boşa harcamışsın gibime geliyor. İkinci ele yönelmek daha mantıklı.

İkinci elde çok bir kâr yok ve açıkçası güvenemiyorum kimseye. Ekran kartım şuan var yani yeni almayacağım işlemci ve ekran kartı güncellemesi yaptığım zaman ankart beni üzmesin yeter. Overclocktan pek anlamam. Ram için bir seçenek daha var aynı modelin 2666 Mhz olanı var 20 tl fark ile. İşlemci için ise dediğim gibi yaz ortalarına kadar idare etse yeter. Bu fiyatta daha iyi bir öneriniz varsa açığım bu arada. İlginiz için de teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı