1000 TL civarı ömürlük PSU önerisi

@kino Hocam yorumların için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Hem gelecek donanımlara uyumlu (Ortalama 5-10 sene kadar), hem de malzemeden çalınmamış bir Psu istiyorum...
 
@Dracia 550w 80 Gold güç kaynakları şu anda 5700 XT besleyebiliyor, Reddit'te gördüm. Ben zaten bu seviyenin üzerine çıkmam taş çatlasın limitim RTX 3060 ve dengi AMD kartlar olur. Sen bunun üzerine çıkacaksan ne olur ne olmaz 650w 80+ Gold ve üzeri güç kaynakları üst seviye kartları (RTX 3080) besler ve alabilirsin. Bir de şu incelemeyi bırakayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@Dracia o biraz abartı tabii. 5-10 sene önce güçlü ekran kartları dünyaları tüketiyordu, işlemciler bile. Teknolojiyle beraber güç tüketimi daha verimli hale geliyor (eski arabaların çok benzin tüketip daha az performans vermesi gibi). @Efe10 yalnız o güç kaynağı da ne çirkinmiş. Kasada görünen bir yerde olsa 100 TL'lik C4 zannedersin ne biçim tasarım yapmışlar. 😄

Düzenleme; çirkin dediğim Aerocool Strike-X'di senin mesajın değilmiş yanlış oldu. 😄
 
Son düzenleme:
@kino açıkçası yazdıklarının hepsine katılıyorum arkadaşım. Asusun 750 watt serisi eğer bu kadar uçuk kaçık olmasaydı (Özellikle 550'nin ulaşılabilir fiyatıyla düşünelim) hiç düşünmeden alırdım. Aynısını çünkü anakartımda da yaptım. :) Asus Tuf gaming 550m plus wifi. İçim o kadar rahat ki anlatamam.
Öbür taraftan evladiyelik kısmı tartışır tabi, ancak ben gerçekten zırt pırt donanım değiştiremiyorum.

  • 99 da kurduğum sistemle 2006 yılına kadar (Amd Athlon Thunderbird)
  • 2006 yılında kurduğum sistemlee 2013 yılına kadar (Amd Athlon 64 FX)
  • 2013 yılında kurduğum sistemle bugüne (2020) kadar (Amd Fx 4100) geldim. Tüm sistemlerde de gariptir ki en çok seçtiğim marka bahsettiğin marka idi. Ha tabi ki aralarda ekran kartı, ram gibi eklemeler yaptım. Ancak anakart ve cpu sabit idi. :)
@Uchiha Shisui hocam çok teşekkür ederim ama tier 3 (b) bandında gezmekte sanki bu model. (Yanlışım var affedin.).

@yusuftr54 maalesef ki gidişat bu şekilde gibi görünüyor, haklısın hocam. Siyasete girmek istemiyorum (Gerçi elektrik prizine dokunduğun anda aslında siyaset başlıyor.) ancak asıl şahlanma sanırım yeni olacak (Artık dolar, euro kaç lira olur düşünemiyorum bile.).
 
Son düzenleme:
@Dracia 650w olanı dahi şu anda çok pahalı en ucuz gördüğüm yer Vatan'da 1300 TL etiketi var. Amazon'daki 550w fiyatı oldukça iyi bana göre (yurtdışında bile $140 etiketi var ve diğer siteler 1000 TL'ye satıyor). 10 yıl garantiyi baba oğluna vermiyor bugün, döviz de uçuyor malum. Güzel sistemlerin olmuş ben Ryzen 1500X'e kadar Intel kullandım hep. Silverstone oldukça iyi bir markadır bu arada bir ara Mac için güç kaynaklarını üretiyordu kolay kolay üzeceğini sanmam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı