1000 TL'ye İkinci El Oyun Bilgisayarı Toplanır mı?

Evet toplanır. 1000 liraya RX 570'li İ3-4160'lı sistem toplamıştım. BF1 The Withcer gibi oyunları 1080P Ultra'da oynuyorum. Tek yapman gereken indirim kovalamak.
Açtığım konu; Ucuza performanslı sistem toplama - Technopat Sosyal
Bu alay edenleri görmezden gel sadece ve ürün aramaya başla derim. Açtığım konu rehber olacaktır.

Allah aşkına 1.000 liraya nasıl toplayacak bir açıklayabilir misin? PC parçalarını gözden geçirelim 1- anakart 2- işlemci 3- hard disk 4- RAM 5- ekran kartı 6- kasa 7- klavye mouse set toplam 7 parça yani parça başına 130 TL bütçe evet senin mantığınla toplayacağı kasayla super mario falan oynar kimsenin dalga geçtiği yok parası olmayabilir bende bilgisayarımı zar zor toplamıştım ama akıl var mantık var insanları yanlış yönlendirip daha sonra satamayıp çöpe atacakları sistem toplatmayalım!

Bütçeni şu şekilde ayır:
400TL ekran kartı. RX470, 560, GTX 680, 770.
250TL Anakart+İşlemci. Xeon işlemcilere yönel, 3440, 3470 vs. anakartla beraber satan bulursan daha ucuza getirebilirsin.
115TL PSU. Aerocool 400W 2.el olarak bu fiyata bulabilirsin. Bulabildiğin en kalitelisini bul.
70TL RAM. DDR3 RAM'lerin 4 GB olanları ortalama 100TL. Kolayca 70'e bulursun veya pazarlık yaparsın. Ben 50'ye satan bulmuştum hatta.
25TL Kasa. Bir bilgisayarcıya git, orada istemedikleri kadar boş kasa var. Tanıdığın biriyse beleş bile verebilir.
80TL HDD veya SSD. İndirim kovalarsan o fiyata 750GB HDD bulabilirsin. Ben hız seviyorum diyorsan 120GB SSD'de alabilirsin, sana kalmış.
Toplamda 940TL ediyor. Kalan 60 TL'ye 4 GB RAM daha alabilirsin veya kargo ücretleri için ayırabilirsin. Bu arada biraz uğraşırsan 500 TL'ye RX 570 bulabilirsin. Alacağın Xeon işlemciler beslemede yetecektir. 1156 pin anakartlar pahalı oluyor o yüzden anakart+işlemci daha pahalıya gelebilir. Her türlü 1050-1100TL'yi geçmez.

Bir 20-30 TL de monitör için ayırmak gerekiyor sanki. 1000 TL oyun bilgisayarı için düşük bir tutar. Yanında oyunlar ile satılan 2. el konsollara bakmak iyi olabilir.

Sorum başlıkta.

Gayet rahat 2. el olarak toplanır ben 700E topladım 300TL'ye daha upgrade yapacağım.

ASUS STRIX OC 2 GB 750 Ti 300 TL.
Gigabyte GA-880GA-UD3h 300GB harddisk işlemci 4+2 GB 1600 ve 1333 MHz RAM Athlon II X4 640 3.00 GHz 300 TL
Güç kaynağı + kasa 100 TL.

Telefondan yazdığım için okunur olmadı kusura bakmayın.
Sisteme SSD alıp 2 GB RAM'i satıp 4 GB 1600 MHz daha alacağım.

Sen bu arkadaşa hiç kulak asma tahmin ettiğim gibi çalışıp çalışmayacağı belli olmayan çöp parça tavsiyesi vermiş 😂 gel sen beni dinle biraz daha sabredip daha düzgün bir bilgisayar topla.

Dostum farkındaysan seninle tartışacak kadar ciddiye almadım seni. Eski parçaların gücünü bilmeden burada boş boş konuşuyorsun. Xeon işlemciler fiyat performans ürünüdür, 90 liraya bile bulunabilen Xeon 3440, 4GHz'ye OC'lendiğin de RX580'i bile besleme kapasitesine sahip. 375 TL'ye bile bulunabilen GTX 680, GTX 1050 Ti ile yarışan bir ekran kartıdır. İnternetten testleri de izle biraz, i5 2.nesil ile i5 8.nesil neredeyse aynı FPS değerlerini veriyor. Sen yenilere tonla para harcayabilirsin ancak eskilere çöp demen komik. Sadece 1000TL'ye topladığım bilgisayarda tüm oyunları 1080P Ultra'da takılmadan kasmadan oynuyorum ve hiçbir parçanın hiçbir sıkıntısı yok. Sen 3-4K ödediğin bilgisayar da aynı sonuçları alıyorsan yapabileceğim bir şey yok. 2.el konusuna gelirsek, arkadaş ürün alırken forumda ki güvenilir satıcıları tercih edebilir, veya Sahibinden get tercih edebilir. Elden alabilir. Aldığı ürünü de sonuna kadar test eder bir sıkınıtısı var mı diye. 1156 pin o kadar da eski bir nesil değil. Öyle kolay kolay bozulmaz, yıllarca götürür.

Sen bu arkadaşa hiç kulak asma tahmin ettiğim gibi çalışıp çalışmayacağı belli olmayan çöp parça tavsiyesi vermiş 😂 gel sen beni dinle biraz daha sabredip daha düzgün bir bilgisayar topla.
Ben arkadaşıma 2 ay önce rx 470 i5 3. Nesil PC toplamıştır 1150 TL'ye yakıt yakıt oyun oynuyor insanların bütçesi yok napsınlar hemen çöp diyosun

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı